home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στρώνει τραπέζι το Ναύπλιο – Τα τοπικά προϊόντα στο προσκήνιο

Πρωτοβουλία του ΔΟΠΠΑΤ με τη διοργάνωση Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στο λιμάνι
Πορτοκάλια και αγγινάρες

Τα τοπικά προϊόντα βάζει στο προσκήνιο το Ναύπλιο, ανοίγοντας έναν εναλλακτικό δρόμο στην τουριστική ανάπτυξη, μέσω της γαστρονομίας και του γαστροτουρισμού.

«Να στρώνουμε το τραπέζι μας με τοπικά προϊόντα» δηλώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, με στόχο η πρώτη κίνηση να γίνει μέσω της ετήσιας έκθεσης Σκαφών, που θα γίνει στο λιμάνι της πόλης.

Στόχος είναι να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή και η οικοτεχνία και να προβληθούν στους επισκέπτες της πόλης τα τοπικά προϊόντα. Ο γαστροτουρισμός στο Ναύπλιο άλλωστε έχει ήδη έρθει μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μπορεί να αναδειχθεί περεταίρω.

Η διοργάνωση της έκθεσης τοπικών προϊόντων στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου, θα γίνει από τις 30 Απριλίου 2022 έως και τις 4 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο της έκθεσης Mediterranean Yacht Show.

Η προετοιμασία της 1ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα γίνεται ανοιχτό κάλεσμα σε φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και δημότες να δηλώσουν την  συμμετοχή τους στον ΔΟΠΠΑΤ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Αγκινάρα Ιρίων

Τοπικά προϊόντα στο Ναύπλιο

Πληθώρα τοπικών προϊόντων διαθέτει η Αργολίδα και η περιοχή του Ναυπλίου και πέριξ αυτού. Ανάμεσα στα τοπικά προσόντα Ναυπλίου, συγκαταλέγονται τα νοστιμότερα πορτοκάλια και μανταρίνια, οι αγκινάρες Ιρίων, οι βιολογικές Φράουλες, οι ντομάτες, το εμφιαλωμένο κρασί, ούζο, τσίπουρο και μαστίχα, τυροκομικά, χυλοπίτες και τραχανάς, το μέλι, αλλά και γεύσεις ξεχωριστές, όπως η γκιόσα, το χοντρό, οι γκόγκες, αλλά και το δημοφιλές τα τελευταία χρόνια παγωτό Ναυπλίου. Η λίστα βέβαια των προϊόντων που μπορούν να προβληθούν είναι ατελείωτη.

Ετοιμάζει το τραπέζι η Ράλλη

Μαρία Ράλλη

Η Μαρία Ράλλη δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή: «Σε αυτή την πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, οφείλουμε να στηρίξουμε τους ντόπιους παραγωγούς και τις καλλιέργειες τους, ώστε να ενισχύσουμε την επιβίωση τους. Οφείλουμε να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και την οικοτεχνία, διότι σ αυτή, δραστηριοποιούνται πολλοί συγγενείς μας, φίλοι μας ή γνωστοί μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι  που ζουν στον ίδιο τόπο με μας και μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες  και τις ίδιες ελπίδες. Είναι, λοιπόν, προς το συμφέρον όλων μας να στρώνουμε το τραπέζι μας με τοπικά προϊόντα, να τα προβάλλουμε και να τα προωθούμε με κάθε τρόπο».

Στρώνουν τραπέζι στους επισκέπτες

Μετά την δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 1ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και να …στρώσουν τραπέζι στους επισκέπτες της πόλης, θα ακολουθήσει συνάντηση συντονισμού.

Η απόφαση για την έκθεση τοπικών προϊόντων

Πρόσφατα ο ΔΟΠΠΑΤ έλαβε τη σχετική απόφαση. Όπως δήλωσε στο ΔΣ η πρόεδρος Μαρία Ράλλη: «Φέτος, το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει στο λιμάνι του Ναυπλίου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους να δουν τα σκάφη που είναι διαθέσιμα προς ναύλωση στην Ελλάδα και όλη την Ανατολική Μεσόγειο, να γνωρίσουν τα πληρώματά τους και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις επιλογές που προσφέρουν. Την ίδια στιγμή συνθέτει μια μοναδική ευκαιρία για διασύνδεση μεταξύ επαγγελματιών του χώρου σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ προτίθενται να πραγματοποιήσουν έκθεση τοπικών προϊόντων από τις 30 Απριλίου 2022 έως τις 4 Μαΐου 2022, επιδιώκοντας να ενισχυθεί ο γαστρονομικός τουρισμός, αλλά και οι συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν τα προϊόντα της αργολικής γης και τους επαγγελματίες που τα επεξεργάζονται».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis