home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Αργολίδα: 300 ευρώ ανά στρέμμα μέχρι το Πάσχα σε όσους επλήγησαν από τον παγετό

Αφού ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, θα δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα που αναλογούν σε κάθε περιοχή.

Το ποσό των 300 ευρώ ανά στρέμμα θα δοθεί έως το Πάσχα στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές της Αργολίδας. Αφού ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, θα δοθούν και τα υπόλοιπα χρήματα που αναλογούν σε κάθε περιοχή.

Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 10/3 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γ. Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδ. Λυκουρέντζος, ο βουλευτής Αργολίδας Ι. Ανδριανός, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας (Δημ. Σχοινοχωρίτης, Ι. Μαντζούνης) και εκπρόσωποι των παραγωγών της Αργολίδας.

Επίσης, λήφθηκε απόφαση για τρίμηνη παράταση της προθεσμίας λήξης πληρωμής των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ που λήγουν στις 31 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2022, ενώ οι παραγωγοί που έχουν ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο και δεν πρόκειται να υπάρξει ανθοφορία την τρέχουσα περίοδο άρα και παραγωγή προϊόντος, αφού υποβάλουν σχετική δήλωση θα απαλλαγούν από την καταβολή των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ.

Τι δήλωσε ο Ανδριανός

Μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους να διεξαχθεί αυτή η αναγκαία και εποικοδομητική σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Αργολίδας.

Τους ευχαριστώ επίσης γιατί ανταποκρίθηκαν θετικά στην εισήγηση να καταβληθεί μέχρι το Πάσχα προκαταβολή 300 ευρώ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, ενώ προχωρούν κανονικά και ανεξάρτητα οι διαδικασίες των εξατομικευμένων εκτιμήσεων των ζημιών. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα, η υψηλότερη προκαταβολή αποζημίωσης που είχε δοθεί ήταν 138 ευρώ ανά στρέμμα για ροδάκινα και 100 ευρώ ανά στρέμμα για βαμβάκι. Την επόμενη εβδομάδα, θα φέρουμε και θα ψηφίσουμε στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, σημαντική είναι η απόφαση που λήφθηκε να δοθεί τρίμηνη παράταση της προθεσμίας λήξης πληρωμής των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ που λήγουν στις 31 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2022, ενώ οι παραγωγοί που έχουν ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο και δεν πρόκειται να υπάρξει ανθοφορία την τρέχουσα περίοδο άρα και παραγωγή προϊόντος, αφού υποβάλουν σχετική δήλωση θα απαλλαγούν από την καταβολή των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ.

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη τη βούλησή της να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομική και πρακτική δυνατότητα για να στηρίξει τους παραγωγούς σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που επιβαρύνεται από μια σειρά εξωγενών παραγόντων»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button