home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κι όμως η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Αντιπολεμικό κάλεσμα αντιφασιστικών και αναρχικών οργανώσεων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κι όμως η Ιστορία επαναλαμβάνεται
teddy bear g1a9ea56c8 1920

Με ανακοίνωσή τους τρεις πολιτικές οργανώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζητούν τον τερματισμό του πολέμου. Αναφερόμενες στην επανάληψη ιστορικών στιγμών τονίζουν ότι η ιστορία “Δεν επαναλαμβάνεται καθόλου σαν Φάρσα. Επαναλαμβάνεται ως Ιμπεριαλισμός. Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, 2 φορές τα Σοβιετικά- Ρωσικά στρατεύματα βγήκαν έξω από τα Όρια της Ομοσπονδίας τους. Η Πρώτη φορά ήταν το 1979, όταν με εντολή του τελευταίου επιζώντος της Οκτωβριανής επανάστασης Λέωνιντ Μπρέσνιεφ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν, προσκεκλημένοι εκείνη την φορά από το «Δημοκρατικό κόμμα Μαρξιστών του Αφγανιστάν». Στόχος της κατά πρόσκληση εισβολής το ενεργειακό. Ουράνιο και Πετρέλαιο. Απέναντί τους οι Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν υποκινούμενοι από τις ΗΠΑ, την Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

 Βλέψεις για την ίδια περιοχή υπήρχαν από την εποχή των Τσάρων τον 19 αιώνα. Η τσαρική πολιτική είχε έρθει σε σύγκρουση με τα αγγλικά συμφέροντα και έμεινε γνωστή ως the Great Game.

Φλεβάρης του 2022, 43 χρόνια μετά την σοβιετική εισβολή, τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην Ουκρανία, αφού πρώτα προσκλήθηκαν από τους αυτονομιστές δύο Ουκρανικών επαρχιών. Είχε προηγηθεί η Κριμαία το 2014, αλλά τότε τα ρωσικά άρματα είχαν εισβάλει χωρίς διακριτικά ενισχύοντας τους φιλορώσους εξεγερμένους της Κριμαίας. Όμως η τωρινή εισβολή στην Ουκρανία ήταν κι αυτή στα σχέδια της Αικατερίνης της Μεγάλης, πριν γίνει κυρίαρχη σκέψη του Ρωσικού Ολιγαρχισμού. Και εδώ, όπως στο Αφγανιστάν αντίπαλος στην Ρωσική Αρκούδα είναι ο Αμερικάνος Αετός με συμμάχους αυτή την φορά την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την ουρά του ιμπεριαλισμού στα Ενωμένα Έθνη. Στο επίκεντρο και πάλι το ενεργειακό, το Ουράνιο και το φυσικό αέριο αυτή την φορά στην θέση του πετρελαίου και πρόσχημα η ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ρωσικός και ο Νατοϊκός Ιμπεριαλισμός, χέρι χέρι δολοφονούν τους ανθρώπους στην Ουκρανία ανεβάζοντας κατακόρυφα τα κέρδη των ενεργειακών εταιριών και των παρόχων τους. Ο λαός της Ουκρανίας σύρθηκε από τους φασίστες και τους φιλελεύθερους στο καζάνι του πολέμου, όπου συνάντησε να βράζουν οι φιλορώσοι συμπατριώτες τους, καρύκευμά του ρωσικού Ιμπεριαλισμού.

Οι ουκρανοί και των δύο πλευρών θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του Μπάρμπα Σαμ και στις μπαλαλάικες της Μόσχας. Να ενωθούν μεταξύ τους και να πετάξουν φασίστες και ιμπεριαλιστικά πιόνια στον ίδιο βόθρο της ιστορίας και να οικοδομήσουν μια κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας, χωρίς νταβατζίδες «προστάτες».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο ΝΕΣΤΟΡ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΜΑΧΝΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ

εικόνα

Αναρχικές Αναρχικοί Μεσσηνίας

Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας

Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis