home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μια μαθητική Start Up γεννήθηκε στη Λακωνία

Ο «Δωρικός Σάπων» («Doric Soap») έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση χειροποίητου, οικολογικού σαπουνιού από παρθένο ελαιόλαδο και βότανα της περιοχής

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μια μαθητική Start Up γεννήθηκε στη Λακωνία
ΓΕΛ Γερακίου startup

Στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece, συμμετέχει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ) Γερακίου, δημιουργώντας μία μαθητική «start up», με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση χειροποίητου, οικολογικού σαπουνιού από παρθένο ελαιόλαδο και βότανα της περιοχής.

Το πρόγραμμα τελεί για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Junior Achievement

Ο διεθνής οργανισμός Junior Achievement δραστηριοποιείται σε 100 χώρες και συνεργάζεται με 12 εκατομμύρια μαθητές ετησίως. Εμπνέει και προετοιμάζει τους νέους ώστε να πετύχουν στο αυριανό εργασιακό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας την επιχειρηματική τους σκέψη και παράλληλα διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν τα εργαλεία ώστε να είναι οικονομικά ικανοί ενήλικες.

Σκοπός είναι να συνδεθεί η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με την αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικού εγγραμματισμού και εργασιακής ετοιμότητας, «…εμπνέοντας τους νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους».

ΓΕΛ Γερακίου startup (2)

«Δωρικός Σάπων»

Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση με τίτλο «Δωρικός Σάπων» («Doric Soap»), μια μαθητική «start up», με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση χειροποίητου, οικολογικού σαπουνιού από παρθένο ελαιόλαδο και βότανα της περιοχής. Ανακαλύπτουν τα οφέλη και τις δυνατότητες των προϊόντων της περιοχής τους και ταυτόχρονα προβάλλουν τον τόπο τους.

Συνεργάζονται, αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκομίζουν από τα μαθήματά τους, συνδυάζοντάς τες με παραδοσιακές πρακτικές και εμπλουτίζοντάς τες με νέες ιδέες και πειραματισμούς. Αξιοποιούν επίσης τα φυσικά προϊόντα της περιοχής τους, όπως το ελαιόλαδο και τα θεραπευτικά βότανα, και με την δημιουργικότητά τους, παρασκευάζουν λιτά, «δωρικά» σαπούνια, χωρίς κανένα χημικό και πρόσθετο, στο εργαστήριο του σχολείου τους.

Στη συνέχεια τα συσκευάζουν, τα προβάλλουν και τα διαφημίζουν, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα τους, τις νέες τεχνολογίες, και τα κοινωνικά δίκτυα. Πραγματοποιούν δηλαδή όλα τα βήματα μιας πετυχημένης, σύγχρονης, νεανικής επιχείρησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis