home design 800x400
home design 1170Χ320

Δείτε τι σκέφτηκαν στο Πορτοχέλι γα να μην παίρνει ο αέρας τα σκουπίδια

Ειδικές κατασκευές σε στάσεις συλλογής απορριμμάτων.
Κάδοι απορριμμάτων στο Πορτοχέλι (1)

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση ειδικών κατασκευών σε στάσεις συλλογής απορριμμάτων, σε όλο το μήκος του δρόμου της Βερβερόντας, στο Πορτοχέλι, από το ύψος του καταστήματος «Κωστάλλας» έως το τέλος της Δημοτικής οδού.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές έγιναν για λόγους υγιεινής, ώστε να μην διασκορπίζονται τα σκουπίδια, εξαιτίας του αέρα, στα γύρω οικόπεδα αλλά και για λόγους αισθητικής.

Έπειτα από αίτημα της κοινότητας Πορτοχελίου, οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν ύστερα από την ευγενική χορηγία ενός φίλου της πόλης, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Κάδοι απορριμμάτων στο Πορτοχέλι (2)
Φώτο: fb

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Το Πόρτο Χέλι είναι ένας πανέμορφος φυσικός τόπος με φυσικά λιμάνια, από πάντα καταφύγιο ναυτικών και τον τελευταίο αιώνα τόπος διαμονής ανθρώπων από κάθε σημείο της Γης που βρίσκουμε εδώ ιδανικές κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες διαβίωσης. Υπάρχει σε αυτό το διαμέρισμα του Δήμου Ερμιονίδας μια μεγάλη κοινότητα επισκεπτών, κατοίκων προσωρινής διαμονής, που διατηρούν εξοχικές και θερινές κατοικίες κι αγάπησαν τον τόπο, αφοσιώθηκαν και δέθηκαν συναισθηματικά με το παρελθόν, την ιστορία του που γνώρισαν καλύτερα από τους ντόπιους, παρόν διότι εμπλέκονται με ενδιαφέρον στις υποθέσεις επίλυσης των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, μέλλον διότι έχουν την ικανότητα οραματισμού και ορθολογικού προγραμματισμού για να γίνει καλλίτερος ο τόπος και συμβάλλουν ενεργά με κάθε χρήσιμο τρόπο.
    Λογικά θα έπρεπε ο Δήμος Ερμιονίδας να έχει ενσωματώσει στις δημοτικές λειτουργίες τη μεγάλη αυτή πολυπολιτισμική οικογένεια, με διπλωματικές προσβάσεις σε πολλές ισχυρές χώρες, με πολλές γλώσσες και πλούσιες κουλτούρες, ώστε να σχηματίσει μια δημοτική επιτροπή αλλοδαπών ενεργών στα δημοτικά θέματα, πρόταση που κάνω διαρκώς αλλά πέφτει στο κενό της αδιαφορίας λόγω προφανούς πολιτικής ανεπάρκειας των αρμοδίων και χαρακτηριστικότητας των Ελλήνων, την αναβλητικότητα, τον “ωχαδερφισμό”.
    Τα πρόσωπα που πρέπει να πλαισιώνουν την επιτροπή αλλοδαπών δημοτών, που είτε διαμένουν μόνιμα εδώ ή αλλού, να σκπεύουν να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος ένας Γερμανός, ή Γάλλος, ή Βέλγος, ή Ισπανός ή άλλης εθνικότητας καλλιεργημένος συνταξιούχος που μένει μόνιμα εδώ και να συσπειρώσει γύρω του όλη την αλλοδαπή κοινότητα, έως τώρα αποκλεισμένη και περιθωριοποιημένη παρά τη μέγιστη πολιτισμική και οικονομική σημασία για την Ερμιονίδα και να δημιουργήσει έναν εθελοντικό δημοτικό σύλλογο, κάτι ανάλογο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλλοδαπών. Αυτοί μπορούν, αν θέλουν, να συνδέσουν την Ερμιονίδα με τις χώρες τους φέρνοντας πολλά πλεονεκτήματα εδώ, οικονομικά, θεσμικά, τεχνογνωσίας, πολιτικά και άλλα. Έχω έτοιμα καταστατικά αναγνωρισμένα από την Ευρώπη να ληφθούν υπόψη ως βέλτιστες πρακτικές για όποιον επιθυμεί να ενεργοποιηθεί σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση.

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis