home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΜεσσηνίαΛακωνίαFeatured

Με ενδιαφέρον για την Αργολίδα η συνάντηση με τον αρμόδιο Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών

Ζητήματα του πρωτογενή τομέα στη συνάντηση του αρμόδιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας με τον γ.γ. του ΥπΑΑΤ

Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν τη συνάντηση που ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, αρμόδιο των Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Στη συνάντηση, παρουσία -στην οποία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, από την Π.Ε. Αργολίδας και το υπουργείο-, συζητήθηκαν τα εξής θέματα, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Αργολίδα

Όσον αφορά στην Αργολίδα, συζητήθηκαν τα αναγκαία έργα για την λειτουργία των πηγών Ανάβαλου, οι οποίες αρδεύουν τον αργολικό κάμπο. Ειδικότερα διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συντήρησης των αντλιοστασίων και αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης σε ενεργό πρόγραμμα για την αντικατάσταση μιας αντλίας του φράγματος.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων έργων, αρμοδιότητας του υπουργείου, σχετικά με μεταφορά νερού προς άρδευση στις περιοχές των Δήμων Μιδέας, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, καθώς επίσης και η μελέτη για τη μεταφορά νερού προς άρδευση περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας.

Αρκαδία

Αναφορικά με την Αρκαδία, συζητήθηκε το θέμα των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκα, ενταγμένο έργο στο ΠΑΑ με ποσό 20,050 εκ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, προβλέπεται να προκηρυχθεί η απαλλοτρίωση, αφού πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα κτηματολογικά διαγράμματα.

Λακωνία

Για την Λακωνία, συζητήθηκε κατά πρώτον το φράγμα Κελεφίνας, έργο προϋπολογισμού 24 εκ. ευρώ, για το οποίο έχουν ξεκινήσει οι απαλλοτριώσεις και με την ολοκλήρωσή τους θα δημοπρατηθεί.

Εξ άλλου, συζητήθηκε και η μελέτη αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ειδικότερα στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Μεσσηνία

Τέλος, για τη Μεσσηνία συζητήθηκε η πορεία της υλοποίησης των δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος, καθώς είναι πλέον εφικτή η κήρυξη των απαλλοτριώσεων, μιας και στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου το στάδιο της κτηματογράφησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών εντός του επόμενου τριμήνου θα κηρυχθεί η απαλλοτρίωση, ώστε να είναι εφικτή η δημοπράτηση της κατασκευής των δικτύων, προϋπολογισμού 45,88 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το Μιναγιώτικο φράγμα, προϋπολογισμού 98,5 εκ. ευρώ, ενταγμένο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης -στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0, ως έργο ΣΔΙΤ-, εγκρίθηκε πρόσφατα η οριστική παραλαβή της προμελέτης και της οριστικής μελέτης του φράγματος και των δικτύων άρδευσης.

Επιπλέον για τη Μεσσηνία, όπως ενημέρωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, συζητήθηκε και η προετοιμασία για την κατάθεση φακέλων χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του κλειστού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου αλλά και την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των γεωτρήσεων του Οργανισμού, μέσω αναβάθμισης των αντλιοστασίων και αντικατάστασης των δικτύων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button