home design 800x400

Απομεινάρια από τη βιομηχανική Αργολίδα

Ξενάγηση σε μια ξεχωριστή βιομηχανική ιστορία με εργοστάσια κονσερβοποιίας, υφαντουργίας σταθμούς τρένων και άλλα σημεία αναφοράς.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Απομεινάρια από τη βιομηχανική Αργολίδα

Μία ξεχωριστή ξενάγηση στην βιομηχανική Αργολίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Την διοργάνωση είχε αναλάβει η «ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ» με ξεναγό την Ματίνα Χουντάλα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σημαντικά απομεινάρια μιας ξεχωριστής βιομηχανικής ιστορίας με εργοστάσια κονσερβοποιίας, υφαντουργίας σταθμούς τρένων και άλλα σημεία αναφοράς.

Η περιήγηση διήρκησε περίπου 3 ώρες σε τόπους και σημεία όπου η βιομηχανική δημιούργησε στην Αργολίδα, εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, καπνεργοστάσια αλλά και την σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους – Ναυπλίου με κεντρικά λιμάνια.

«Στην ΒΙΔΑ προσπαθήσαμε να «δούμε» λίγο διαφορετικά αυτόν τον φημισμένο τόπο. Τρέξαμε οργανώσαμε, προβληματιστήκαμε για την βέλτιστη διαδρομή γιατί ήμασταν σίγουροι πως η “βιομηχανική” προσέγγιση θα φανέρωνε κτίρια και ιστορίες εξίσου σημαντικές με αυτές του Αγαμέμνονα, του Ευρυσθέα ή του Σταϊκόπουλου & Μοσχονησιώτη. Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό μα εξίσου σημαντικές όσον αφορά τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή του τόπου». ανέφερε η Ματίνα Χουντάλα.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κάτοικος περιοχής

    Εύγε…. Πήγατε στο Εκτρωμα εργοστάσιο νταχαο πελαργός να πείτε τι;; πως κάποτε οι άνθρωποι δούλευαν σκληρά να επιβιώσουν… Και τώρα τι; ανεργία, ανέχεια, μαρασμός!!!! Τι κάνετε γι αυτό; είπατε πως ο πελαργός λειτουργούσε χωρίς άδεια οικοδομής παράνομοντας πολεοδομικα μέχρι σήμερα και ρυπαινοντας τον αργολικο κόλπο για 40 χρόνια!!!!!! Η πολεοδομια θα γκρεμίσει επιτέλους αυτό το ετοιμορομο Εκτρωμα κτίριο για την αναβάθμιση της περιοχής; ακούει κανείς;;;;;;;;;;;;;

Exit mobile version