home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οργή στην Καλαμάτα: «Να πάνε να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα»

Η άτυχη γυναίκα έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τον καημό της – Τι δηλώνει ο γιος της – Θα συνεργαστεί με την τράπεζα;
Κλειδιά

Ξεσπά ο γιος 70χρονης από την Καλαμάτα, που πέθανε από τον καημό της όταν έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

«Να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα» είπε ο γιος της ηλικιωμένης μιλώντας στο Ionian, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τράπεζα.

«Η τράπεζα δεν δέχτηκε κανέναν συμβιβασμό»

Η άτυχη γυναίκα πέθανε προδομένη από την καρδιά της λίγο καιρό αφότου έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, από συμβολαιογράφο στην Αργολίδα.

Ο καημός της, ήταν τέτοιος που τελικά οδηγήθηκε στον θάνατο, λέει ο γιος της. Πρόκειται για μια γυναίκα που τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε δυσβάσταχτες οικονομικές δυσκολίες, καθώς προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα δίχως σύνταξη. Η άδεια στο περίπτερο που εργαζόταν δεν της ανανεώθηκε και τα χρέη της, άρχισαν να αυξάνονται.

Όπως καταγγέλλει ο γιός της, η γιαγιά «έφυγε» από τη στενοχώρια της, αφού από την αναλγησία των τραπεζών έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο, όσο δούλευε.

«Η τράπεζα δεν δέχτηκε κανέναν συμβιβασμό» καταγγέλλουν οι συγγενείς της. Δεν άντεξε την ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη από τη βαναυσότητα της κατάστασης, βλέποντας τον «κόπο» της να χάνεται και άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε σοκ μετά από αυτή την είδηση και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών οι οποίες δεν υποχωρούν σε κανένα συμβιβασμό, όπως καταγγέλλουν.

Εφιαλτικό όνειρο

«Για εφιαλτικό όνειρο, μας ακούστηκε η είδηση του θανάτου της 70χρονης που έχασε το σπίτι της, μετά από πλειστηριασμό που έγινε μέσα στην καραντίνα το 2020, από συμβολαιογράφο στο Κρανίδι» κάνει λόγο η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας. Όπως τονίζει η Επιτροπή, πρόκειται για περιστατικό που δείχνει την στάση που κρατούν τα διάφορα γραφεία διαχείρισης χρεών και οι τράπεζες, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα που ζούσε με την πενιχρή σύνταξη των 347€ το μήνα καλούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα διατηρούσε περίπτερο, στην Καλαμάτα, όπου δεν της ανανέωσαν την άδεια και δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Έμεινε χωρίς εισόδημα και δεν έπαιρνε ούτε σύνταξη χηρείας, εφόσον ο σύζυγός της, όσο ζούσε, δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω έλλειψης ενσήμων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis