home design 800x400
home design 1170Χ320

Γκιόλας: Να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους ΙΔΟΧ του Δημοσίου

Αναφορά Γκιόλα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού και της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου και τις συνυπογραφές 29 βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, κατατέθηκε ως Αναφορά η από 11/02/2022 Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) που ζητά την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο, και κυρίως στους συμβασιούχους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξαιρούνται από αυτό κατά παράβαση της αρχής της άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων και των συναφών συνταγματικών διατάξεων.

Αυτή τη φορά, τα κυβερνητικά σχέδια εναντίον των εργαζομένων δεν συμπεριλαμβάνουν στην καταβολή του επιδόματος στους 15.300 ΙΔΟΧ του Δημόσιου, μεταξύ των οποίων και αυτοί του ΥΠΠΟΑ και το περικόπτουν δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Η αυτονόητη παρέμβασή μας στη Βουλή έχει ως στόχο να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στα συναρμόδια Υπουργεία και να στηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, που μας έχουν ήδη κοινοποιηθεί και από το Σωματείο Συμβασιούχων Εργατοτεχνιτών Αργολίδας-Κορινθίας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τους κ. κ. Υπουργούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Ισότιμη και πλήρης καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΑ και συνολικά των ΙΔΟΧ του Δημοσίου»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την από 11/02/2022 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) με την οποία ενημερώνουν για τη Στάση Εργασίας στις 18/2/2022 όπου και διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο και κυρίως στους συμβασιούχους στο ΥΠΠΟΑ, που εξαιρούνται από αυτό, κατά παράβαση της αρχής της Μη Διάκρισης των Εργαζομένων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αδικία αυτή πρέπει να διορθωθεί, καθώς η γνωμοδότηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος καταβολής του επιδόματος, δεν διακρίνει τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του Δημοσίου από την χορήγηση του επιδόματος και πρέπει να καταβάλλεται σε αυτούς χωρίς καμία διάκριση. Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει το Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκές διατάξεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Ωστόσο το πόρισμα της Επιτροπής μηδενίζει το επίδομα σε 15.300 υπαλλήλους και το περικόπτει δραστικά από δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Μετά τα παραπάνω ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο χωρίς καμιά περικοπή του, με Εφαρμογή της Ίσης Μεταχείρισης, την απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής, επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους κλάδους εργαζομένων σε ανθυγιεινές συνθήκες καθώς και την άμεση και έγκαιρη καταβολή μισθοδοσιών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis