home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κάντια: Εικόνες – σοκ με νέα νεκρή θαλάσσια χελώνα στην παραλία

Έκπληκτοι για ακόμα μία φορά με το αποκρουστικό και λυπηρό θέαμα. Τρεις καρέτα καρέτα νεκρές μέσα σε λίγες μέρες.
Αποκεφαλισμένη χελώνα Κάντια

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που μία θαλάσσια χελώνα ξεβράζεται νεκρή στα παράλια της Αργολίδας. Με ένα τέτοιο αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά, μέσα σε λίγες μέρες κάτοικοι της Κάντιας του Δήμου Ναυπλιέων. Μία ακόμα καρέτα καρέτα βρέθηκε αποκεφαλισμένη στην παραλία, ενώ άλλες δύο είχαν προηγηθεί το πρωί του Σαββάτου, μία εκ των οποίων αποκεφαλισμένη.

Μάλιστα όπως φαίνεται στις εικόνες το κεφάλι της χελώνας που βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, έχει και αυτό ξεκολλήσει.

Τα αίτια που προκάλεσαν τους διαδοχικούς θανάτους θαλάσσιων χελωνών διερευνώνται και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ατυχήματα που μπορεί να προκλήθηκαν από προπέλα διερχόμενου σκάφους ή αν πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια. Πάντως το γεγονός ότι μία από τις χελώνες βρέθηκε με κομμένο το κεφάλι, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι ακτές του Αργολικού κόλπου έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο θαλάσσιων χελωνών καρέτα καρέτα, παρότι κάποιες από αυτές, οι οποίες αποτελούν προστατευόμενο είδος, μπορούν να ζήσουν και πάνω από 150 χρόνια.

Φωτογραφίες: anagnostis

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Το λιμενικό παραμένει υπόλογο εφόσον δεν στέλνει επιθεωρητές να διερευνήσουν τις ευθύνες του συμβάντος.
    Δεν είναι δεκάδες οι ψαράδες με δίχτυα στην περιοχή, ελάχιστοι είναι και πασίγνωστοι για τις “φιλόζωες” δραστηριότητές τους.
    Όσο παραμένουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι, τόσο θα επαναλαμβάνεται η εξόντωση των “ενοχλητικών ανταγωνιστών” που μπλέκονται στα δίχτυα τους.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis