home design 800x400
home design 1170Χ320

Τάσος Λάμπρου: Σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις

Έπρεπε μέσα στο β’ εξάμηνο του 2021 να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης του απολογισμού – ισολογισμού του δήμου Ερμιονίδας.
Τάσος Λάμπρου

Σύμφωνα με το άρθρο 163 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων Ν.3463/2006 έπρεπε μέσα στο β’ εξάμηνο του 2021 να είχε ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ψήφισης σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου του απολογισμού – ισολογισμού του δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2020.

Αυτό αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου, επισημαίνοντας:

«Πέρασε άπρακτος ο προβλεπόμενος χρόνος χωρίς κανένα αποτέλεσμα παραβιάζοντας έτσι την κείμενη νομοθεσία.

Αυτονόητο τώρα γεννιούνται συγκεκριμένα σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις

  1. Ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την μεγάλη καθυστέρηση, της μη τήρησης των προβλεπόμενων διατάξεων, υποχρεωτικών για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου;
  2. Σε ποιον εξωτερικό συνεργάτη – οικονομικό σύμβουλο έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία για τα οικονομικά έτη 2020-2021;
  3. Εάν με απόφαση σας, με απόφαση δημάρχου είχατε επιλέξει νέο εξωτερικό συνεργάτη – οικονομικό σύμβουλο και ποία ήταν τα κριτήρια σας γι’αυτήν την επιλογή;
  4. Γνωρίζεται ότι οι συχνές επαναλαμβανόμενες αλλαγές σε επίπεδο εξωτερικών συνεργατών δυσχεραίνει το έργο σύνταξης του απολογισμού όσο το έργο σύνταξης του ισολογισμού;
  5. Απαιτείται να κατανοήσετε γρήγορα ότι η μη τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων του νόμου επισύρει πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες;
  6. Επίσης σας ενημερώνω, ότι ο απολογισμός των δημοτικών πεπραγμένων, η λογοδοσία της δημοτικής αρχής, το κλείσιμο του ισολογισμού των οικονομικών χρήσεων είναι κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και πρέπει να είναι σεβαστές από όλους.
  7. Τέλος ο απολογισμός – ισολογισμός του κάθε δήμου είναι η εικόνα του, το διαβατήριο του για να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά ,αναπτυξιακά προγράμματα για την άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που έχει ανάγκη κάθε τοπική κοινωνία.

Αφήστε λοιπόν τα μεγάλα λόγια, για τα «ύποπτα» δάνεια 2.369.000 ευρώ για τον δημοτικό φωτισμό, τις ψεύτικες αναλύσεις για την βιωσιμότητα της πρότασης σας, τις εύκολες εξαγγελίες και τελειώστε γρήγορα με τον απολογισμό – ισολογισμό του 2020, είναι υποχρέωση σας, αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα σας μαζί με άλλα σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Σας προσκαλώ να συζητήσουμε σε επίπεδο ΔΣ τις προτεραιότητες που έχει ανάγκη ο τόπος μας , θα σας κάνει πολύ καλό και στην άσκηση των καθηκόντων σας.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΡΩΤΑΜΕ, ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Ο δημόσιος διάλογος με καταγγελίες κι αλληλοκατηγορίες αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, μοιάζουν με κοκορομαχίες παραγόντων που αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται έτσι την πολιτική ως πεδίο αψιμαχιών, αρένα εξόντωσης αντίπαλων μονομάχων. Στο πλαίσιο της γραφειοκρατίας ξιφουλκούν οι έμπειροι μονομάχοι, άλλος 35ετούς θητείας κι άλλος μικρότερης αλλά μαχητικής επιθετικότητας για τηλεθέαση του εκλογικού σώματος που θα κληθεί να ψηφίσει στο τέλος της δημαρχιακής θητείας τον πιο ελκυστικό θεατρίνο σκιών για την επόμενη παράσταση.
    Εφόσον λείπει η δημοκρατική λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αναπαράγεται η εσφαλμένη αντίληψη της προσωπικής υπεροχής ενός ηγέτη κατά του αντιπάλου του, που ως αυθεντίες της ιδεολογίας τους με αναφορές σε τεχνοκρατικές υποχρεώσεις ο καθένας πρεσβεύει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα που θέλει να τα επιβάλλει στην κοινωνία δια της πλαγίας οδού, της προπαγάνδας.
    Χωρίς τακτικές λαϊκές συνελεύσεις στον τόπο ζωής των δημοτών η πολιτική υποκαθίσταται από επαγγελματισμό ρητορικής και δημαγωγίας.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis