home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκτός ΝΔ ο Πέτρος Δούκας – Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον δήμαρχο Σπάρτης μετά τον σάλο

Οι πρόσφατες δηλώσεις του, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα.
Πέτρος Δούκας

Μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Δούκας.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό το οποίο οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον Σπήλιο Λιβανό και εκτός κόμματος τον Πέτρο Δούκα έλαβε χώρα σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό.

Εκεί παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας εμφανίζεται απίστευτα κυνικός, καυχιέται για τα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης Καραμανλή στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και δίνει μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο – που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» υπερθεματίζει κάποιος από τη σύσκεψη.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συνεχίζει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης και τότε υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

https://www.youtube.com/watch?v=yagM_m1NYS8&ab_channel=ilialive

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Η παραίτηση ενός δημόσιου προσώπου από το αξίωμα στο οποίο έχει αναδειχθεί είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να διασώσει την αξιοπρέπειά του και το κύρος του θεσμού αλλά του κόμματος που εκπροσωπεί όταν έχει υποπέσει σε τέτοιο σφάλμα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας ως απολύτως αντίθετη με τον αξιακό κώδικα της ΝΔ την στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού όταν ο δήμαρχος Σπάρτης περιέγραφε, ενώπιον του, πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επιδοτήσεις που μοίραζε με τσάντες στην κατακαμένη Ηλεία το 2077 κέρδισε τις εκλογές, δηλαδή «εξαγόρασε» την ψήφο, έκανε δεκτή την παραίτησή του φίλου και υπουργού του.

    Η μόνη λύση που έχει σήμερα ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας για να σταθεί όρθιος απέναντι στον αξιακό κώδικα όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της έντιμης Σπάρτης είναι μέχρι το βράδυ να έχει υποβάλει την παραίτησή του.

    Η ιστορία της πόλης, ο δήμος και ο θεσμός, το εκλεγμένο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αυτά που θα απορροφήσουν και θα χωνέψουν αυτή την ιερόσυλη και απαράδεκτη πολιτικά εκτίμηση του Πέτρου Δούκα που θέλει κάθε χαροκαμένο Έλληνα να «εξαγοράζεται» με μια επιδότηση. Ας επιχειρήσει να μας πείσει ότι ήταν μια πολύ κακή στιγμή και ότι δεν πίστευε όσα είπε.

    Η παραίτηση του Πέτρου Δούκα θα ήταν μια γενναία πράξη και μια ειλικρινή συγνώμη για τους πολίτες της Ηλείας και της Σπάρτης.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis