home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Από τη Νέα Κίο συντονίζουν τις δράσεις για τα 100 χρόνια από την καταστροφή του 1922

Συνάντηση υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με εκπροσώπους των Μικρασιατικών σωματείων από όλη την Πελοπόννησο.
Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου δράσεις(1)

Στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου έγινε σήμερα συνάντηση υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με εκπροσώπους των Μικρασιατικών σωματείων από όλη την Πελοπόννησο μαζί με στελέχη της Περιφέρειας και της Εκπαίδευσης σχετικά με το συντονισμό των δράσεων για να τιμηθεί το έτος μνήμης των εκατό χρόνων από την καταστροφή του 1922.

Η Νέα Κίος επελέγη καθώς είναι πολυπληθής μικρασιατικός οικισμός και ο μόνος στην Πελοπόννησο που φέρει το χαρακτηρισμό “Νέα”.

Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου δράσεις(2)
Φώτο: Γιάννης Μαλτέζος

Αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι κρίσιμος είναι ο συντονισμός μεταξύ των δράσεων, η οικονομική στήριξη της Περιφέρειας των σημαντικότερων από αυτές, πολλές δε από τις οποίες θα μεταφερθούν και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Επίσης τονίστηκε ο πλέον κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης στην επιτυχία της διοργάνωσης των δράσεων για το έτος μνήμης. Εντύπωση προκάλεσε το πλήθος των ήδη προγραμματισμένων δράσεων από το Γυμνάσιο του Συνοικισμού της Κορίνθου, τις οποίες ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα τις χρηματοδοτήσει όλες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες προανήγγειλε και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αργολίδας κα Δουράνου.

Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου δράσεις(3)
Φώτο: Γιάννης Μαλτέζος

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, «το συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι μόνο με συνολικό συντονισμό και ιεράρχηση με κριτήριο πρωτίστως την ποιότητα θα έχει νόημα και επιτυχία η διοργάνωση του έτους μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής. Γιατί πρέπει να μας γίνει σε όλους πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν Αλησμόνητες Πατρίδες με ιστορία και πολιτισμό που μπόλιασε τον εντός των συνόρων Ελληνισμό και καθόρισε τη σημερινή μας φυσιογνωμία».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis