home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΥγείαΕλλάδα

Κορωνοϊός: Επιμένουν οι σκληροί δείκτες

Σε τροχια αποκλιμάκωσης μετά το Φεβρουάριο, λένε οι ειδικοί

Συνεχίζουν να επιμένουν οι σκληροί δείκτες του κορωνοϊού με 106 ακόμη θανάτους χθες, 568 διασωληνωμένους και 4.500 άτομα σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους και 100 περίπου παιδιά κυρίως κάτω των 11 ετών.

Οι αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις για αποκλιμάκωση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου φαίνεται να μην επαληθεύονται καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει μειωθεί αισθητά.

Παρά ταύτα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας συνολικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς χάρις στην ισχυρή ανοσία λόγω των εμβολιασμών και την ηπιότερη νόσηση λόγω της Όμικρον φαίνεται ότι η γηραιά ήπειρος μπαίνει σιγά-σιγά σε μια περίοδο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας.

Μάσκες κορωνοϊός
Φωτό: pixabay/Surprising_Shots

Ήδη αρκετές χώρες έχουν προχωρήσει σε άρση αρκετών από τα μέτρα που είχαν επιβάλει με τη Σουηδία να τα καταργεί εντελώς από τις 9 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η Κομισιόν όμως προτείνει την παράταση της ισχύος του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού έως τον Ιούνιο του 2023 καθώς, όπως επισημαίνει, σε πολλές περιοχές παρατηρείται ακόμη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Στη χώρα μας αναμένεται μια κορύφωση των κρουσμάτων με 31.000 μολύνσεις εβδομαδιαίο μέσο όρο ως το τέλος Φεβρουαρίου και μετά θα υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη η συνύπαρξη με τον ιό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη, με τους όποιους περιορισμούς να παραμένουν σκληροί για τους ανεμβολίαστους.

.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button