home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αποφασίζουν για υδατοδρόμιο στο Ναύπλιο

Στις 14 Φεβρουαρίου η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου - Ποια θέματα θα συζητηθούν.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το υδατοδρόμιο στο Ναύπλιο είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Όπως αναφερεται στη σχετική πρόσκληση:

«Καλείστε στην 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα, κατ΄ εφαρμογή:

• Της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 4761/28-1-2022 (ΦΕΚ Β ́ 290) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00».

• Την αρ. 642/24-9-2021 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Λειτουργία Συλλογικών Οργάνων των Περιφερειών κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169)».

  1. Στήριξη των εργαζομένων στη καθαριότητα, στη φύλαξη και στη σίτιση στα Δημόσια Νοσοκομεία της Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ο οποίος θα οριστεί από τους υπογράφοντες Συμβούλους. Ειδικός Αγορητής από την Περιφερειακή Αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Διαδικασία ελέγχου:

  1. Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, κατά σειρά κατάθεσης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ

  1. Επικύρωση των πρακτικών της 18ης έως και 22ης / 2021 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
  2. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021 – 2027. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και Χρήστος Λαμπρόπουλος

  1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Τσουκαλάς και Χρήστος Λαμπρόπουλος

ΘΕΜΑTA ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  1. Έγκριση του αριθ. 12/05-01-2022 αποσπάσματος πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και Εμμανουήλ Σκαντζός.

  1. Έγκριση εκτροπής – διακοπής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Σταυροδρόμι – Κοντοβάζαινα προς Κούμανι από Τρόπαια, γέφυρα Πηδήματος και Μοναστηράκι (αρ. 51) για την αντικατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

  1. Καθορισμός τέλους Λαϊκών Αγορών στην ΔΚ Τρίπολης. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

ΘΕΜΑTA ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Λειτουργία του εμπορικού και επιβατικού Λιμένα Ναυπλίου, εκβάθυνση του Λιμένα και υποστήριξη κρηπιδωμάτων. Τροποποίηση ΑΕΠΟ για τη δημιουργία του “Υδατοδρομίου Λιμένα Ναυπλίου” στη ΔΕ Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου». (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης

ΘΕΜΑTA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  1. Έγκριση θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για το οικονομικό έτος 2022. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) «Βελτίωση της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών στην περιοχή Ισθμού Κορινθίας». (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης

ΘΕΜΑTA ΛΑΚΩΝΙΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος τριών Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση ΚΟΥΝΟΣ, των ΔΕ Μονεμβασιάς και Βοιών ισχύος 105,6 MW, στη θέση ΡΑΧΕΣ – ΧΟΥΝΑΡΙΑ στη ΔΕ Μονεμβασιάς, ισχύος 24 MW και των κοινών συνοδών τους έργων, οι οποίοι εν συνόλω χωροθετούνται στο Δήμο Μονεμβασιάς της ΠΕ Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκωνας Τζινιέρης και Θεόδωρος Βερούτης

ΘΕΜΑTA MΕΣΣΗΝΙΑΣ

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά – βιοέλαια, ισχύος 997,50 KW», της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ KELEN ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Π.Ε.», στη θέση «ΚΑΣΚΟΥΤΗ ΓΡΑΝΑ – Αγροτεμάχιο υπ΄ αριθμ. 38», της Τ.Κ. Αντικαλάμου, της Δ.Ε. Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (εξ αναβολής)
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button