home design 800x400

Λύση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου – Ξεκινάει η μεταβατική διαχείριση σε Παλαιοχούνη και Νέα Κίο

Η ΣΔΙΤ θα επιτρέψει την αξιοποίηση τουλάχιστον του 65% των βιοαποδομήσιμων υλικών, ενώ θα αποφευχθεί η ταφή 50.000 τόνων υγρών αποβλήτων

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η ΣΔΙΤ των 152 εκατ. ευρώ που αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου. Γραφειοκρατία και αντιδράσεις μειοψηφιών και πολιτευτών είχαν «πνίξει» το έργο.

Μόνο να μετρήσει κανείς τις φορές κατά τις οποίες μόνο η Τρίπολη είχε τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σκουπιδιών που παρέμεναν συσσωρευμένα επί 40 ημέρες, μπορεί να κατανοήσει το θέατρο του παραλόγου.

Ευτυχώς όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν ύστερα από την υπογραφή, προχθές, της τροποποιημένης σύμβασης του έργου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξεκινάει η μεταβατική διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις μονάδες που έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί, δηλαδή αυτή στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, όπως και το σταθμό μεταφόρτωσης στην Νέα Κίο Αργολίδας. Το έργο θα επιτρέψει την αξιοποίηση τουλάχιστον του 65% των βιοαποδομήσιμων υλικών, ενώ θα αποφευχθεί η ταφή 50.000 τόνων υγρών αποβλήτων.

Ευρύτερα η διαχείριση των σκουπιδιών θα οδηγήσει στην παραγωγή πράσινης ενέργειας για την εξυπηρέτηση των αναγκών 6.000 νοικοκυριών, αποφεύγοντας παράλληλα την έκλυση 24.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Σχόλια

Exit mobile version