home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Κινέζικη κουλτούρα ζωντανεύει στο Ναύπλιο

Έκθεση αφιερωμένη στην κινέζικη κουλτούρα, στο Φουγάρο.
china

Το «Φουγάρο», στο Ναύπλιο, παρουσιάζει έως τον Απρίλιο στο BLUE 2 (καθημερινά εκτός Δευτέρας 12-8μμ), έκθεση αφιερωμένη στην κινέζικη κουλτούρα, μέσα από έργα και αντικείμενα τέχνης.

Τα εκθέματα ανήκουν στην FKP COLLECTION, και συμπληρώνονται από αντικείμενα της συλλογής του εξερευνητή, Δημήτρη Ξανθούλη.

Επιμέλεια έκθεσης: Α. Κοντρογιάννης, Φ. Κυριακοπούλου.

Με τη σκέψη να μεταφερθούν στον θεατή παραγνωρισμένες πτυχές της κινεζικής καθημερινότητας στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα, η CHINA #1 διαρθρώνεται γύρω από εννέα γυναικεία πορτραίτα της δυναστείας Τσινγκ (1636-1912). Στην ίδια εποχή, αλλά σε διαφορετική ατμόσφαιρα, τοποθετούνται δύο σπάνια ρεαλιστικά τοπία με εργοστάσια και τραίνα.

Τα έργα συνδιαλέγονται με ξύλινα κλουβιά, κουτιά διαφορετικών χρήσεων, μικροέπιπλα, σκαμνάκια, καρέκλες, δύο σημαντικές armoires, μία σκαλιστή κονσόλα, δύο κρεμαστά φανάρια και έναν μπουφέ, καθώς και ένα κεραμικό άλογο της δυναστείας Μινγκ (1368-1644). Η έκθεση συμπληρώνεται με μια σειρά από πήλινα πιθάρια, τα οποία ήταν χρηστικά καθημερινά αντικείμενα. Με χρήση στην μαγειρική ή τις εμπορικές συναλλαγές, τα πιο ξεχωριστά είναι ένα βάζο της δυναστείας Τανγκ (618-907 μΧ), και δύο μεγαλύτερα πιθάρια της δυναστείας Τσινγκ.

Τέλος, την έκθεση πλαισιώνουν δύο σύγχρονα έργα από την FKPCOLLECTION: μια φωτογραφία της Marina Abramovic με σχέδιό της, από την επική διαδρομή της στο Μέγα Σινικό Τείχος, και ένα εμβληματικό πορτραίτο του Manuel (Manolo) Rodriguez, που απεικονίζει την τραγική σύζυγο του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis