home design 800x400
home design 1170Χ320

Επίδαυρος: Η ανάρτηση που άναψε φωτιές – Ποιον κατηγορούν ότι στοχοποιεί τα ΑΜΕΑ

«Ξεχείλισε ο κοινωνικός ρατσισμός και η απόλυτη προσβολή των ΑΜΕΑ και άλλων ειδικών κατηγοριών όπως πολύτεκνοι-τρίτεκνοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι..
αμεα

Μία ανάρτηση που αφορά προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τρεις προσλήψεις στο Δήμο Επιδαύρου, σχολιάστηκε αρνητικά από τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι κατηγορούν τον γράφοντα για ρατσισμό κατά των ΑΜΕΑ.

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ξυπολιάς, Αναστάσιος Οικονόμου, Ηλίας Ταμπουραντζής και Αναστασία Μπλάτσου:

« …απευθύνομαι σε εσάς ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τη νομοθετική διαδικασία και για τον έλεγχο τέτοιων ακραίων φαινομένων.

Δυστυχώς οι Δήμοι της Αργολίδας μπήκαν στις προσλήψεις με θέσεις ΑΜΕΑ».

Καθώς διάβαζα τυχαία στα social media τη συγκεκριμένη εμετική ανάρτηση στην οποία ξεχείλισε ο κοινωνικός ρατσισμός και η απόλυτη προσβολή των ΑΜΕΑ και άλλων ειδικών κατηγοριών συμπολιτών μας όπως πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, σκέφτηκα πως κάποιος ανόητος, κακόβουλος και προπαντός ανήθικος άνθρωπος με πολύ νοσηρότητα στην ψυχή την έχει γράψει προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις προσλήψεις των ΑΜΕΑ ως κάτι το απαράδεκτο.

Έχοντας περιέργεια για το ποιος υπογράφει αυτή την ανάρμοστη επιστολή έφτασα στο τέλος και διάβασα το όνομα : ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΜΠΗΣ (Πατέρας ενδιαφερόμενου).

Έβλεπα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Από τη μία όποιος ξέρει το ποιόν του συγκεκριμένου ανθρώπου πίσω από το μειλίχιο χαμόγελο δεν ξαφνιάζεται.

Άλλωστε η οικογενειοκρατία πρέπει να διατηρηθεί με κάθε τίμημα.

Από την άλλη ποιος άνθρωπος θα προέβαινε σε μια διαμαρτυρία τη στιγμή που το Ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία, έχει θεσπίσει ένα σύνολο νομοθετημάτων με σκοπό την ανακούφιση των ομάδων του πληθυσμού που πάσχουν από σοβαρή και ανίατη ασθένεια.

Ένα από τα δικαιώματά τους είναι και η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για θέσεις που αφορούν ΑΜΕΑ.

Ο κ. Μπιμπής, ο ευυπόληπτος μέντορας του Δημάρχου, η ψυχή της Δημοτικής Αρχής, αυτός που γαλούχησε τους εκκολαπτόμενους υποψήφιους της παράταξης του κ. Χρόνη.

Αυτός που φαίνεται πάντα πως προσφέρει ανιδιοτελώς και καρπώνεται τα μέγιστα.

Αυτός που ελέγχει τους δημότες αν πληρώνουν η όχι το νερό και τους φακελώνει στο αρχείο του.

Αυτός ψέγει την απόφαση του Υπουργείου για τις προσλήψεις ΑΜΕΑ και ζητάει εξηγήσεις.

Το δηλητήριο του Ατομισμού της Κακότητας και της Θρασύτητας ενορχηστρώνει την κάθε του σκέψη και την κάθε του κίνηση συμπαρασύροντας όλους εκείνους τους αυλοκόλακες που τον πλαισιώνουν κάθε φορά.

Ο «κύριος Ηθικός» που κουνάει το δάκτυλο και κόπτεται για το δίκαιο και το σωστό κατά πως τον βολεύει, διαμαρτύρεται γιατί προηγούνται τα ΑΜΕΑ και οι Εδικές Κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ) στις προσλήψεις των Δήμων.

Δεν του έχει μιλήσει κανείς για το σεβασμό στη διαφορετικότητα ,για την αξιοπρέπεια που οφείλει να έχει κάποιος αν θέλει να λέγεται άνθρωπος;

Δεν του έχει πει κανείς ότι Eνεργός Πολίτης είναι αυτός που προτάσσει το συλλογικό έναντι του ατομικού συμφέροντος;

Δεν ξέρει μετά από τόσα χρόνια δημοσίου βίου ότι η τακτική του Καθεστωτισμού αποτελεί τον απόλυτο εκφυλισμό της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού;

Η τακτική του «ΕΓΩ έχω πάντα δίκιο» αποτελεί το μέγιστο αυταρχισμό.

Στο μυαλό του «κυρίου Αλάθητου» ο Κοινωνικός Ρατσισμός είναι Δικαιοσύνη ενώ Πολιτισμός και Ισότητα για αυτόν θεωρείται η προώθηση του δικού του ανθρώπου.

Δυστυχώς όλο το μεγαλείο της ηθικής του διάστασης συμπυκνώνεται σε αυτό το πικρόχολο και απαξιωτικό κείμενο που όμοιο του ο Υπουργός δε θα ανεχόταν να διαβάσει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του.

Η επανάληψη του επιρρήματος «δυστυχώς» είναι συγκλονιστική και προκαλεί αισθήματα απέχθειας για τον κειμενογράφο.

Για αυτόν είναι δυστυχία η εργασία για όλους, είναι δυστυχία η ίση μεταχείριση στην απασχόληση.
Αντίθετα η μόνη του ευτυχία είναι να βολευτούν πάλι οι βολεμένοι τροποποιώντας το νόμο.

Ο κ. Δήμαρχος 48 μετά την ανάρτηση του στενού του συνεργάτη σιωπά.

Ταυτίζεται απόλυτα μαζί του;

Τον εκφράζουν αυτές οι πρακτικές;

Ηχηρή η ταπείνωση του Δήμου. Πράξτε τουλάχιστον το ελάχιστο.

Να αποπέμψετε άμεσα το Βασίλη Μπιμπή από όλες τις θέσεις που κατέχει σήμερα.

Εάν δεν έχετε τη δύναμη να το πράξετε παραιτηθείτε εσείς.

Ντροπή και μόνο ντροπή.

Ανάρτηση (1)
Ανάρτηση (2)
Ανάρτηση (3)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis