home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΟικονομίαFeatured

Πελοπόννησος: Ξενοδόχοι κατά Airbnb και στη μέση οι Δήμοι

Να μπει ένα μέτρο και κάποιοι κανόνες στο «χάος» της βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητά με ανοιχτή επιστολή ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

Ανοικτή Επιστολή προς Δήμους της Πελοποννήσου απέστειλε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου ζητώντας να μπει ένα μέτρο και κάποιοι κανόνες στο «χάος» -όπως το χαρακτηρίζει- της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι ξενοδόχοι στρέφονται κατά των Airbnb και έχουν τους λόγους τους.

Η επιστολή του ΤΟΠ προς τους δημάρχους:

«Eπιτέλους κοι Δήμαρχοι ας μπει ένα μέτρο και κάποιοι κανόνες στο χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αξ/με κε Δήμαρχε,

όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο δημοσίευμα της Καθημερινής (https://www.kathimerini.gr/world/561635266/sfiggei-o-kloios-gyro-apo-tin-airbnb/), σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα και θεσπίζονται, κυρίως σε επίπεδο Δήμων, αυστηροί κανόνες για τη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων!

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, ως συνήθως, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων. Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα. Και συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονται.

Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαίκά κράτη.

Να βάλετε μια τάξη στο ΧΑΟΣ που επικρατεί .

Να προστατέψετε το τουριστικό μας προϊόν και τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button