home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Μπορούν τα κολυμβητήρια να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης; Τι είπε ο Βεσυρόπουλος σε Ανδριανό

Αναφορικά με τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για τη θέρμανση του νερού της πισίνας στα δημοτικά κολυμβητήρια, το ζήτημα αυτό προϋποθέτει τροποποίηση νομοθετικού πλαισίου

Στην 1150/12-11-2021 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη εξέτασης της δυνατότητας τα δημοτικά κολυμβητήρια να μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης αντί για κίνησης για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με τις διατάξεις της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (Α ́265), ορίζεται ότι για την εφαρμογή των περιπτώσεων ζ ́, ια ́, ιδ ́, ιζ ́, και ιθ ́, της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, ως καύσιμα θέρμανσης θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία των κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων, για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας, διαμονής ή εργασίας τους.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα δημοτικά κολυμβητήρια μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης για την θέρμανση των κτηριακών τους εγκαταστάσεων εφόσον διαθέτουν χωριστό λέβητα από αυτόν που λειτουργεί για την θέρμανση του νερού της πισίνας για τo οποίο απαιτείται η προμήθεια πετρελαίου κίνησης. Σε περίπτωση ύπαρξης κοινού λέβητα ο οποίος λειτουργεί τόσο για τη θέρμανση των κτηριακών εγκαταστάσεων όσο και για την πισίνα του κολυμβητηρίου, απαιτείται η προμήθεια αποκλειστικά πετρελαίου κίνησης.

Τέλος, αναφορικά με τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για τη θέρμανση του νερού της πισίνας στα δημοτικά κολυμβητήρια, σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα αυτό προϋποθέτει τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, γεγονός που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας μας καθώς συνδέεται με τη γενικότερη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και χρήζει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button