home design 800x400
home design 1170Χ320

Μία ακόμα διεθνής αναγνώριση για το Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σχολιάζει την κατάταξη που έδωσαν οι ταξιδιώτες στο Ναύπλιο σύμφωνα με τα βραβεία Traveller Review Awards του booking.com
Ναύπλιο Παλιά πόλη

Ο Δήμος Ναυπλιέων αναφερόμενο στην κατάταξη που έδωσαν οι ταξιδιώτες στο Ναύπλιο σύμφωνα με τα βραβεία Traveller Review Awards, όπου η πόλη φιγουράρει στην 4η θέση παγκοσμίως για τη φιλοξενία της, τονίζει πως αυτό συνιστά «μια ακόμη διεθνής αναγνώριση για την πόλη του Ναυπλίου αυτή την φορά από την Booking.com».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων:

«Μετά λοιπόν την 5η θέση από το CNN που είχε κατατάξει το Ναύπλιο σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, η γοητεία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους ταξιδιώτες της Booking.com.

Το Ναύπλιο είναι η 4η πιο φιλόξενη πόλη στον κόσμο για το 2022 σύμφωνα με τα βραβεία Traveller Review Awards μετά από έρευνα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Booking.com όπως αυτές εκδηλώθηκαν στις κριτικές τους.

Το Ναύπλιο των φιλόξενων ανθρώπων του, της μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του, της απαράμιλλης φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς του, των μεγάλων αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών διοργανώσεων το καθιστούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό ανά το κόσμο.

Το Ναύπλιο η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας συνδυάζοντας την ομορφιά της θάλασσας με τα μονοπάτια πολιτισμού και ιστορίας αποτελεί ένα τουριστικό προϊόν με τεράστια προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας».

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο σθένος και μαχητικότητα τον καθημερινό αγώνα μας με την αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες του δήμου μας, τις αρμόδιες αρχές, τους επαγγελματικούς φορείς και τους συμπολίτες μας για να κάνουμε το Δήμο Ναυπλιέων ακόμα καλύτερο, ομορφότερο, πιο λειτουργικό και πιο σύγχρονο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Στη διάρκεια της τουλάχιστον τριακονταετούς Ελληνοϊταλικής πολιτιστικής συνεργασίας έχω συνοδεύσει στην Ελλάδα πολλές εκατοντάδες οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών μας κάθε ηλικίας, σχολικά, πανεπιστημιακά, δημοτικά, αθλητικά, συνδικαλιστικά, τρίτης ηλικίας… και τα περισσότερα από αυτά είτε πέρασαν είτε διανυκτέρευσαν και στον Δήμο Ναυπλιέων. Μερικές από τις εκδηλώσεις έγιναν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και πολλές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Είναι σίγουρα η τουριστική πρωτεύουσα της Ελλάδας και για την ευτυχή συγκυρία πως βρίσκεται στο επίκεντρο της προϊστορικής, αρχαϊκής, κλασικής κι ελληνιστικής μνημειακής κληρονομιάς όλης της Πελοποννήσου.
    Αλλά δεν αρκεί ούτε η ευτυχής συγκυρίας, ούτε ο αυτόματος πιλότος συντήρησης των κεκτημένων. Απαιτείται συνεχής επαναπροσδιορισμός στόχων σε μια αγορά που κινείται διαρκώς σε καιρούς παγκοσμιοποίησης και όποιος μένει εκτός, περιθωριοποιείται τάχιστα.
    Επισημαίνω, για παράδειγμα, πως στη διπλανή Σικελία φτάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκεπτών από την Κίνα που αυξάνονται σταθερά. Οι ίδιοι θα μπορούσαν άνετα να κατευθυνθούν και στην Πελοπόννησο, εφόσον κάποιος προσφέρει έγκαιρα μεταφορικό μέσον και υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Σικελίας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.
    Γιατί άραγε η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ακούει τις προσκλήσεις μας ως εκφραστής της Κοινωνίας Πολιτών και δεν προωθεί τη συνεργασία; Γιατί ο Δήμος Ναυπλιέων δεν πιέζει την Περιφέρεια να εξερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ιταλία και συγκεκριμένα αρχίζοντας μια συμφωνία με τη Σικελία;
    Αναμένουμε πολλά χρόνια στο ακουστικό μας…
    Ευάγγελος Αλεξανδρής
    Πρόεδρος Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis