home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον παγετό ζήτησε ο Ανδριανός από τον Λιβανό

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών από τον ισχυρό παγετό και εκκίνησης της διαδικασίας αποζημίωσης των παραγωγών της Αργολίδας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, ο κ. Ανδριανός επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ο ισχυρός παγετός που σημειώθηκε στην Αργολίδα χθες το βράδυ 25/1, με χαμηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν ακόμη τους -6οC έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Επίσης, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να ενεργοποιήσουν αποτελεσματικά τους ανεμομίκτες και την άρδευση με μπεκυδρονέφωσης.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο την αργή διάθεση των εσπεριδοειδών λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως έλλειψη εργατικών χεριών και ζήτησης, αλλά και των εξωγενών παραγόντων του κόστους της ενέργειας, των λιπασμάτων και γενικά των γεωργικών εφοδίων, παράμετροι που έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση το κόστος παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα η τιμή πώλησης παραμένει συχνά υπερβολικά χαμηλή, καθίσταται επιτακτική η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών προκειμένου οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν εγκαίρως και πλήρως για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button