home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνία

Περιορισμένα προβλήματα από τα χιόνια στην Αργολίδα αλλά προβληματίζει ο παγετός

Παραμένει σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία δεν διαπιστώθηκαν -σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου- ουσιαστικά προβλήματα από το κύμα χιονόπτωσης της κακοκαιρίας “Ελπίς” που επηρέασε κυρίως τις ανατολικές περιοχές της, σε Αργολίδα και Κορινθία -τις οποίες επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και το στελεχιακό δυναμικό του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, αναφέρθηκαν περιορισμένα προβλήματα στον Ταΰγετο, στην Αργολίδα, καθώς και στην Κορινθία, με έμφαση στην περιοχή της Νεμέας, του Σοφικού και της Περαχώρας, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν από τον μηχανισμό της Περιφέρειας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κινητοποίηση.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης, “περισσότερο προβληματίζει, όχι τόσο η χιονόπτωση, όσο ο παγετός που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τις δενδρώδεις και τις κηπευτικές καλλιέργειες”.

Παράλληλα, όσον αφορά τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά σε περιοχές της Περιφέρειας, ο Π. Νίκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι “τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση” τόνισε.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, οι προϊστάμενοι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων, όπως και των κατά Π.Ε. Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωση της αστυνομίας

Στο μεταξύ, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας διεξάγεται ως ακολούθως:

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, στα ακόλουθα σημεία:

  • Επαρχιακή Οδός Αγίου Πέτρου – Καστρίου
  • Επαρχιακό Ορεινό Δίκτυο Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

-Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, στα ακόλουθα σημεία:

  • Επαρχιακή Οδός Κιάτου – Γκούρας από το 10ο χλμ έως το Γκούρα
  • Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Δερβενίου από το 1ο έως το 18ο χλμ
  • Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λυκουριών από 1ο έως 18ο χλμ
  • Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από το 26ο έως το 35ο χλμ
  • Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας από το 7ο χλμ και άνω
  • Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου από το 2ο χλμ και άνω
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Κουτσομοδίου – Χαλκίου
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Αρχαίας Νεμέας – Αρχαίων Κλεωνών – Αγίου Βασιλείου
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Πετρίου – Γαλατά – Ψαρίου
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Λεοντίου
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικά – Τιτάνης
  • Επαρχιακή Οδός Νεμέας – Κουτσίου – Στιμάγκας.

Με την ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφ’ όσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button