home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: 70χρονος ασθενής με σπασμένο πόδι δεν χειρουργείται γιατί το νοσοκομείο δεν έχει λεφτά για υλικά

Νέα απίστευτη καταγγελία: Τους λένε να περιμένουν τον Φεβρουάριο τη νέα χρηματοδότηση για να αγοράσουν υλικά για την ορθοπεδική κλινική

Νέα καταγγελία μέσα σε λίγες ώρες για το νοσοκομείο Άργους, όπου περιμένουν ασθενείς με κατάγματα και άλλα ορθοπεδικά προβλήματα στους θαλάμους για να χειρουργηθούν τον Φεβρουάριο, επειδή έχει τελειώσει η χρηματοδότηση του μήνα και δεν υπάρχουν υλικά!

Μετά την απίστευτη καταγγελία σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον ιερέα της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριο Μίχο, η μητέρα του οποίου με κάταγμα στο ισχίο δεν χειρουργείται λόγω έλλειψης χρημάτων για αγορά υλικών χειρουργείου, μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως από τη σύζυγο και άλλου ασθενή, ο οποίος με σπασμένο πόδι παραμένει στην κλινική από την Κυριακή.

Ο 70χρονος άντρας από το Ναύπλιο, με πολλά προβλήματα υγείας (έχει κάνει στο παρελθόν δύο επεμβάσεις στο κεφάλι) λόγω αστάθειας στο περπάτημά του, έσπασε το πόδι του και με αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους για να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα σύζυγό του (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του anagnostis) την ημέρα προσέλευσης του συζύγου της στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να χειρουργηθεί άμεσα, και με προτεραιότητα, λόγω ακριβώς της επιβαρυμένης υγείας του.

Όμως οι μέρες περνούν και ο 70χρονος, παραμένει εκτός χειρουργείου, αφού σύμφωνα πάντα με τη σύζυγό του δεν υπάρχουν υλικά για το χειρουργείο. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα μετά από αναζήτηση των υπευθύνων έλαβε την απάντηση ότι έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του μήνα και δεν υπάρχουν χρήματα προκειμένου να εφοδιαστεί το νοσοκομείο με τα απαραίτητα υλικά που χρειάζεται το χειρουργείο για τα ορθοπεδικά περιστατικά!

Δεν έχουν λεφτά

Με λίγα λόγια, ο 70χρονος ασθενής με τα πολλά προβλήματα υγείας που έχει πρέπει να περιμένει με σπασμένο το πόδι του, να μπει ο Φεβρουάριος, ώστε να ενεργοποιηθεί το κονδύλι του νέου μήνα, να παραγγελθούν νέα υλικά, να τα προμηθευθεί το νοσοκομείο και μετά από όλα αυτά, να προγραμματιστεί η επέμβαση.

Στην επιμονή της συζύγου του, η μόνη απάντηση που κατάφερε να πάρει είναι αν επιθυμεί να μεταφερθεί ο σύζυγός της σε άλλο νοσοκομείο, στην Τρίπολη, στην Πάτρα ή αλλού για να χειρουργηθεί, σε νοσοκομείο δηλαδή που έχει τα απαραίτητα υλικά, για να γίνει η απαραίτητη επέμβαση. Παρόλα αυτά – όπως λέει η σύζυγός του στο anagnosgtis – δεν είναι εύκολη η μετακίνηση, αφού είναι μόνη της και είναι δύσκολο να μετακινηθούν με τον άντρα της σε άλλη περιοχή μακριά από το Ναύπλιο, που είναι ο τόπος διαμονής του ζευγαριού και επιπλέον δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Και αναρωτιέται η ηλικιωμένη γυναίκα: «Είναι δυνατόν, ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως αυτό του Άργους να μην έχει λεφτά; Αν έχει μια εσωτερική αιμορραγία ο ασθενής τί θα γίνει; Θα πεθάνει μέχρι το νοσοκομείο να βρει χρήματα για να αγοράσει υλικά και να προγραμματίσει το χειρουργείο;».

Τί λέει ο Πλεύρης;

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρό, μετά τις δύο συγκεκριμένες καταγγελίες μέσα σε μία μέρα, ενώ σύμφωνα με την καταγγέλλουσα υπάρχουν και άλλοι ασθενείς στην ορθοπεδική κλινική που δεν μπορούν να χειρουργηθούν για τον ίδιο λόγο.

Το θέμα μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει ήδη έχει φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να καλείται να δώσει απαντήσεις στο αδιέξοδο των ασθενών και των συγγενών τους που βιώνουν μια πρωτόγονη κατάσταση στο νοσοκομείο Άργους.

Σχόλια

6 απαντήσεις

  1. Αγανάκτηση

    Απαράδεκτο κρατος, απαράδεκτη κυβέρνηση, ντροπή σας, αλλά εδώ βλέπουμε συχνά πυκνά ευχαριστήρια στη διοικητρια, στο διοικητή για τα νοσοκομεία αυτά, προφανώς από στελέχη της νουδουλας η εγκαθετους τροφίμους του κυβερνητικου κορβανα, η κυρία υπουργός με τα φουλάρια έχει να πει κάτι στους ασθενείς αυτούς για τη βασανο τους; υπάρχει φιλότιμο;;

  2. Μόνο για ράμματα είναι. Εμάς μας στείλανε Αθήνα λες και μας στείλανε περίπτερο. Σαν να το έχουν νορμαλοποιήσει ως τακτική.

    Πάντως η γάτα μας στον κτηνίατρο και αιματολογικές έκανε και ακτινογραφίες… Για να δείτε πόσο γραμμένους μας έχουν στην επαρχία εμάς τους ανθρώπους.

  3. Ο καπιταλισμός και η αγορά στηρίζονται στην καλλιέργεια και την ικανοποίηση του ατομικού συμφέροντος. Ο καπιταλισμος κ ο καπιταλιστής δεν ενδιαφέρεται για τον άλλο άνθρωπο. Ο άλλος αντιμετωπίζεται είτε ως εμπόδιο είτε ως εργαλείο στα σχέδια του…υπο αυτήν την έννοια..όταν επιλέγεις κάποιο πολιτικό αστικό κόμμα..δεν γνωριζεις;; εάν δεν γνωρίζεις τότε μιλάμε για νηπιο..και να ορίσουμε κηδεμόνα…εγώ λέω ότι γνωρίζεις και είνσαι υπεύθυνος για την επιλογή σου και την ιστορία σου..ας σταματήσουμε επιτέλους να κατηγορούμΕ την δεξια .Η την ροζ αριστερά ή την σοσιαλδημοκρατια…ο λαός κ κάθε λαός ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

  4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ

    Να ευχαριστήσετε όλους τούς μνημόνια κους πολιτικούς που σας δίνουν καθημερινά τέτοιες ευχάριστες εμπειρίες σε όλους τούς τομείς…
    Αλλά όταν το ρουσφέτι το ονομάζεις “ιδεολογία:” τρώς αδιαμαρτύρητα ο.τι σου προσφέρουν….
    Ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στον κόσμο, ακριβότερα τέλη κυκλοφοριας, ακριβότερα διόδια, τους πιο εξωφρενικους φόρους, τα φτηνότερα μεροκάματα , τις σκληρότερες ποινές και πρόστιμα που σου επιβάλουν όλοι αυτοί που κολυμπούν στα Σκατα της ανομίας…
    Γι αυτό, φάτε το φαγητό σας και σιωπατε…

    1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

      Το μόνο σωστό που αναφέρετε στο σχόλιό σας, είναι το ονοματεπώνυμό σας, γι’αυτό και σας απαντώ, κάτι που δεν κάνω ποτέ σε κουκουλοφόρους ανώνυμους που τρολάρουν ασύστολα και ξεδιάντροπα.
      Επειδή η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα του δυτικού, φιλελεύθερου κόσμου και διοικείται με τις ίδιες ακριβώς αξίες και ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως επιλέγει άλλωστε δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, συμβαίνουν και αυξήσεις και χαμηλά μεροκάματα και ποινές και πρόστιμα… πάντα με τους ίδιους όρους της ανοιχτής κοινωνίας και φιλελεύθερη οικονομίας με βασικό γνώμονα την ελεύθερη αγορά και τη ζήτηση και με ζητούμενο την παραγωγικότητα, τον διεθνή ανταγωνισμό σε ποιότητα και ποσότητα αγαθών.
      Εσείς τι μας προτείνετε; Να προσαρτηστούμε στην Κούβα ή στη Βόρεια Κορέα για να δούμε καλύτερη ζωή; Τι είδους πολιτειακή οργάνωση έχετε κατά νου; Με τι είδους οικονομία; Ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση για να βγούμε από την κρίση; Δοκιμάστε να μας εξηγήσετε… Περιμένουμε!

  5. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis