home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση

Οι Δήμοι Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, προτίμησαν να μην ρισκάρουν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Παρά τη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιανουαρίου οι τέσσερις δήμοι της Αργολίδας αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία για ακόμα μία ημέρα, λόγω της κακοκαιρίας που προηγήθηκε και που εγκυμονεί ακόμα κινδύνους.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, προτίμησαν να μην ρισκάρουν λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που έχουν να κάνουν και με τον αερισμό των σχολικών αιθουσών λόγω κορωνοϊού.

Δήμος Άργους – Μυκηνών

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στον Δήμο Άργους-Μυκηνών θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών).

Την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από την έναρξη της 3ης πρωινής ώρας διδασκαλίας.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τετάρτη. Ο παιδικός σταθμός Λιμνών, θα λειτουργήσει από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Τα ΚΔΑΠ, την Πέμπτη θα λειτουργήσουν έως και τις 6μμ.

Η απόφαση λήφθηκε από τον δήμαρχο Δ. Καμπόσο, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην χώρα μας και θα επηρεάσουν και την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω covid-19 (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κ.λ.π.).

Δήμος Ναυπλιέων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ναυπλιέων, μετά από απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Ο παγετός αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και θα συνεχιστούν και αύριο, κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, δημιουργούν προβλήματα στη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάνουν ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις αίθουσες καθώς, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται συνεχώς.

Ανοικτοί πάντως θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Δήμος Επιδαύρου

Αποφασίστηκε σήμερα η αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Επιδαύρου την Τετάρτη 26/1/2022 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών κατά την μετακίνηση τους αλλά και κατά την παραμονή τους στους χώρους των σχολικών μονάδων.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με ώρα έναρξης 10π.μ.

Δήμος Ερμιονίδας

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί όλη η χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 9087/20.01.2022 κατεπείγον έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο : «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα», και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 3582/20.01.2022 εγγράφου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, «περί ετοιμότητας μηχανισμών και υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας»,

Κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 24, 25 και 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Τα προγνωστικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ. για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, επιβάλουν την αμέριστη προσοχή μας σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τα σχολεία τους, καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, και τους γονείς. Μετακινήσεις, παραμονή στις αίθουσες, σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθιστούν δεδομένη την απόφασή μας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Παρακαλούνται και εφιστάται η προσοχή σε όλους τους δημότες, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας και είμαστε προετοιμασμένοι, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών μας.

Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε αύριο, Τετάρτη 26/1, τηλεκπαίδευση.

Η ανακοίνωση:

«Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης).

Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύνδεσμος της ανακοίνωσης: minedu.gov».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button