home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

38 ηλεκτρικά ποδήλατα προσεχώς στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συμμετέχει στο έργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων».

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συμμετέχει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων» το οποίο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 310.000 ευρώ για την προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης καθώς και 2 ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ.

Επίσης έχει προβλεφθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινόχρηστες θέσεις κλειδώματος με την δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης.

Επίσης μέσω ειδικής εφαρμογής θα μπορούν δημότες και επισκέπτες να μισθώνουν για κοινόχρηστη χρήση πολύ εύκολα μέσω κινητού τηλεφώνου τα ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία θα φέρουν σύστημα GPS.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

 1. Το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα απλών, όχι ηλεκτρικών ποδηλάτων, παρουσιάστηκε και πριν 9 έτη. Υλοποιήθηκε κακήν κακώς από κάποιους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ναυπλιέων κι έχω προσωπική άποψη για την αστοχία του προηγούμενου προγράμματος, το οποίο εμφανίζεται ακόμα ενεργό σε δημόσιες ιστοσελίδες του Δήμου!
  Πριν ξαναμπεί ο ίδιος Δήμος στο ίδιο πρόγραμμα, μήπως καλό θα ήταν να γίνει μια απολογιστική υπενθύμιση των αστοχιών του περασμένου εγχειρήματος, ώστε να επαναληφτούν οι ίδιες αστοχίες και πάλι; Αυτή τη φορά προστίθεται και το κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας φορτιστών στους χώρους στάθμευσης και μπαταριών στα ποδήλατα. Πώς ασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα, η νέα επένδυση, πως δεν θα γίνει αντικείμενο βανδαλισμών και πάλι; Τι νέο υπάρχει; Ποιος διασφαλίζει τη νέα λειτουργικότητα του έργου κι αναλαμβάνει την ασφάλιση των ζημιών;
  Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δεν απαντά, αλλά δεν υπάρχει απάντηση πουθενά στην ιστοσελίδα του Δήμου για το υλοποιημένο και πληρωμένο μεν και μη ολοκληρωμένου προγράμματος προ οκταετίας. Πώς γίνεται να επαναλαμβάνεται μια δράση χωρίς απολογισμό της προηγούμενης που κατέληξε σε πλήρη αστοχία;
  Τον λόγο έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να διερευνήσουν τους φακέλους και να διαπιστώσουν ενδεχόμενα διαχειριστικά σφάλματα και να ενημερώσουν σχετικά, με διαύγεια, τους δημότες.
  __________________________________
  30/01/2013@12:05
  Με συμβολικό αντίτιμο ενοικίασης
  Έρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα
  Συστήματα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων θα τοποθετηθούν επίσης στους δήμους Αιγιαλείας, Ακτίου- Βόνιτσας, Ανατολικής Μάνης, αρχαίας Ολυμπίας, Διδυμοτείχου, Δίου- Ολύμπου, Ζακύνθου, Καβάλας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Ναυπακτίας, Ναυπλιέων και Συκυωνίων.
  Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο προϋπολογισμός για τους 18 αυτούς δήμους ανέρχεται στο ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Οι χρήστες θα εγγράφονται ως συνδρομητές και με τη χρήση μαγνητικής ή πιστωτικής κάρτας ή απλά κωδικών που θα έχουν λάβει μέσω διαδικτύου θα ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και θα «ξεκλειδώνουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων η πρώτη μισή ή μία ώρα χρήσης θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές.

 2. 310.000€;;;;; Και στο Βιβαρι σταμάτησε ένα χιλιόμετρο μακριά ο βιολογικός….. ωραίος Δήμος, μάλλον μπερδεύτηκαν όταν τους είπαν ότι θα είσαστε Δήμος Ναυπλιεων αυτοί νόμιζαν ότι θα είναι τοπική αυτοδιοίκηση μόνο για το Ναυπλιο …. Έτσι και αλλιώς και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου μας την ίδια μοίρα έχουν ….

Διαβάστε ακόμα

Back to top button