home design 800x400

Κορινθία: Αναστηλώνεται το εμβληματικό διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο στα Λαγκαδαίικα

Μέχρι τον Ιούλιο του 2023 η ολοκλήρωση του έργου

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αναστήλωσης του εμβληματικού παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην κοινότητα Λαγκαδαίικων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2023.

Το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του διατηρητέου σχολείου τύπου «Καλλία ή Συγγρού», συνολικού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ, εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Το «παλιό Δημοτικό», που βρίσκεται στους πρόποδες του Μαύρου Όρους στα Λαγκαδαίικα, κτίσθηκε πριν από το 1900 και αποτελεί εμβληματικό κτίριο για την κοινότητα.

Οι εργασίες προβλέπουν την αναδιαρρύθμισή του με ειδική πρόβλεψη για ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα και μετά το πέρας τους το κτίριο θα λειτουργήσει ως χώρος ανάπτυξης δραστηριοτήτων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα κτίριο που κατασκευάσθηκε πριν από το 1900 και κουβαλά ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, θα λάβει μετά από δεκαετίες το κύρος και την αίγλη που του αξίζει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο Νίκος Ταγαράς.

Σχόλια

Exit mobile version