home design

700.000 ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

Συμβάσεις έργων της Μεσσηνίας πάνω από 700.000 ευρώ υπέγραψε στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία συνολικού προϋπολογισμού 737.669,59 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του περιφερειάρχη με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, τους θεματικούς ομολόγους του Στάθη Αναστασόπουλο, Αννα Καλογεροπούλου και Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσο Σαρδέλη, καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην οποία συζητήθηκαν και ρυθμίστηκαν θέματα διοικητικής φύσεως.

Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οσον αφορά στις συμβάσεις, ο Π. Νίκας -σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στη συνέχεια- γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα υπογραφεί το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει πλέον δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα το έργο βελτίωσης του δρόμου Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα, προϋπολογισμού 8.700.000 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα εφ’ όσον έγινε από την Περιφέρεια η παρακατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της πίστωσης για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι συμβάσεις

Σήμερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε, α) σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ για την βελτίωση – συντήρηση των τεχνικών έργων και την αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν από κατολισθήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας, β) σύμβαση προϋπολογισμού 245.000 ευρώ για την αποπεράτωση και διαµόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά του Δήμου Τριφυλίας, γ) σύμβαση προϋπολογισμού 74.400 ευρώ που αφορά σε εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του ναού των Αγίων Θεοδώρων στο Κατσαρού του Δήμου Οιχαλίας, δ) σύμβαση προϋπολογισμού 46.000 ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα προαύλιου χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Σώστη στον Δήμο Οιχαλίας καθώς και ε) συμπληρωματική σύμβαση, προϋπολογισμού 72.269,59 ευρώ για τα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το Πάσχα, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας.

Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ίδρυση γεωργικού σχολείου, συνεργασία με ΠαΠελ

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία Γεωργικού Σχολείου στην Περιφέρεια -μια κατ’ εξοχήν αγροτική Περιφέρεια- μέσω του οποίου θα παρέχονται εξειδικευμένες και σύγχρονες γνώσεις και κατευθύνσεις στους επαγγελματίες αγρότες, με σκοπό την εκπαίδευση υφιστάμενων και νέων αγροτών, καθώς και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκα, η Περιφέρεια βρίσκεται στην διαδικασία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για την εκπαίδευση των αγροτών σε νέες καλλιέργειες, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθεί η υποδομή της Περιφέρειας, στα Φιλιατρά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version