home design

Πουλάς: Ναι στην κύρωση της Συμφωνίας με την Αρμενία, όχι στην ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής

Mεγάλες δυσχέρειες αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, σύμφωνα με το βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς τοποθετήθηκε ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του σχεδίου νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας για τη συνεργασία στον τομέα της γεωργίας».

Αναφορικά με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου ο κ. Πουλάς τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ της συνεργασίας με τη φίλη χώρα Αρμενία στον αγροτικό τομέα και σε κάθε τομέα που προάγει την ειρήνη και την αμοιβαία πρόοδο των λαών, ζήτησε όμως ενημέρωση από τον Υπουργό εάν έχει συσταθεί η προβλεπόμενη από το 2014 κοινή επιτροπή με την Αρμενία και εάν υπήρξε κάποιο πρακτικό συνάντησης και ανταλλαγής έρευνας ή άλλων αποτελεσμάτων σε διμερές επίπεδο με την Αρμενία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ σημειώνοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες και να καθυστερούν οι πληρωμές τους, ενώ ζήτησε να δοθεί από το Υπουργείο οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επιπλέον, ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί γενικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας αρχής γενομένης από τη μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας, της άρδευσης, των λιπασμάτων, των προϊόντων φυτοπροστασίας και των ζωοτροφών, καθώς και στις κούφιες ανακοινώσεις της κυβέρνησης όπως για την επιδότηση του 80% της ρήτρας προσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες, ενώ η ΔΕΗ απαιτεί την πλήρη εξόφληση της, χωρίς καμία μείωση. Παράλληλα υπογράμμισε τις μεγάλες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί λόγω των επιπτώσεων κλιματικής αλλαγής στη φυτική και ζωική παραγωγή αλλά και στις αγροτικές υποδομές.

Ο κ. Πουλάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί για γενναίες τομές που θα αντιμετωπίζουν τα δομικά προβλήματα και τις παθογένειες του αγροτικού τομέα, περιορίζεται σε μία διαχειριστική, γραφειοκρατική διεκπεραίωση της καθημερινότητας, ενώ αναφέρθηκε και στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Χώρας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ασαφές και αδύναμο Σχέδιο από το οποίο λείπουν το όραμα και οι στόχοι, ένα σχέδιο το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην έλλειψη εργατών γης γεγονός που δυσκολεύει τους πορτοκαλοπαραγωγούς της Αργολίδας αλλά και τους παραγωγούς όλης της χώρας να μαζέψουν την συγκομιδή τους και τόνισε ότι ειδικά στην Αργολίδα κινδυνεύουν τα πορτοκάλια να μείνουν στα δέντρα.

Κλείνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες και την ελληνική ύπαιθρο για να δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά και να υποβληθούν προτάσεις για το καλό των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version