home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιάννης Γκιόλας: Να ενταχθούν όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο πρόγραμμα της Περιφέρειας

Για το ίδιο θέμα έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Γιάννης Γκιόλας

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Aνάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία ζητά να ενταχθούν όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο σχετικό Πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται βάναυσα από πανδημία και οικονομική κρίση και αποζητούν την ελάχιστη δυνατή βοήθεια από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, βλέπουν την Κυβερνητική πολιτική όχι μόνο να στρέφει το βλέμμα της προς τις πολυεθνικές επιχειρήσεις αλλά και βιώνουν την παγερή αδιαφορία της.

Συγκεκριμένα από ένα μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που ανερχόταν στα 9.500.000 ευρώ αποκλείστηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία (το 92,6%), εκείνες οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρότι υπέβαλλαν άριστο φάκελο και συγκέντρωσαν μάλιστα πολύ υψηλή βαθμολογία.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας, επισημαίνει τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων που αποκλείστηκαν, σε μια περίοδο όπου το Κράτος θα έπρεπε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε η χρηματοδότηση προς αυτές μέσω του σχετικού Προγράμματος θα έπρεπε να είναι γενναιόδωρη και να περιλάμβανε το σύνολο των επιτυχόντων.

Για το ίδιο θέμα έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ακολουθεί η αναφορά του βουλευτή:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 0157/14-1-2022 επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, γίνεται γνωστός ο μικρός αριθμός των ΜμΕεπιχειρήσεων που εντάχθηκαν σε Πρόγραμμα ενίσχυσης για την ίδρυσή τους ή και τον εκσυγχρονισμό τους. Είναι πασιφανές ότι θα πρέπει να γίνει μια περισσότερο ολοκληρωμένη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικός είναι ο μεγάλος αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλλαν προτάσεις προς χρηματοδότηση αλλά έμειναν τελικά εκτός, και ανήλθαν στον αριθμό 1569, παρά την υψηλή τους βαθμολόγηση, ενώ εγκρίθηκαν μόνο 116 για όλη την Πελοπόννησο.

Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος ώστε να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις στην χρηματοδότηση με ενίσχυση του διαθέσιμου κονδυλίου για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis