home design

Κορωνοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα για το επιδημιολογικό αποτύπωμα

Εξετάζεται η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα καθώς οι ειδικοί περιμένουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα από το άνοιγμα των σχολείων με τα νέα δεδομένα να καθορίζουν το αν θα αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων στο τέλος της εβδομάδας, οπότε λήγουν και τα μέτρα στην εστίαση.

Αισιοδοξία μεν αλλά καμία χαλάρωση, είναι το κεντρικό μήνυμα των ειδικών την ώρα που όλα δείχνουν αποκλιμάκωση της Όμικρον.

Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και οι αυξημένες εισαγωγές αλλά και η συνεχιζόμενη ύπαρξη της μετάλλαξης Δέλτα, που δίνει βαριές νοσηλείες και υψηλά νούμερα θανάτων, είναι οι δύο λόγοι που δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό.

Φωτό: pixabay/Pexels

Επαναφορά της μουσικής με την αποκλιμάκωση

Η επαναφορά της μουσικής αλλά και η είσοδος περισσοτέρων φιλάθλων στα γήπεδα από τις 24 Ιανουαρίου εξετάζονται από την κυβέρνηση, εφ’ όσον η εικόνα παραμείνει σταθερή και αυτή την εβδομάδα, ενώ τα συνολικά μέτρα για τη διασκέδαση αναμένεται να έχουν αρθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

«Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα έχουμε αποκλιμάκωση, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε 15.000-17.000 κρούσματα», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, κάνοντας τη δική του πρόβλεψη για αυτή την εβδομάδα.

Φωτό: pixabay/165106

Πάσχα με κανονικότητα

Την άνοιξη τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει να είμαστε ακόμη προσεκτικοί γιατί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πολλές.

«Πιστεύω πως θα κάνουμε κανονικά Πάσχα, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version