home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΕλλάδα

Στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών προσανατολίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Πότε θα τρέξει το πρόγραμμα

Σε ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιές ενεργοβόρες συσκευές, προσανατολίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών  της χώρας με τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, που ήδη εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο, αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια για την προτεραιότητα των δικαιούχων καθώς και κριτήρια ιεράρχησης με κλιμακούμενη επιδότηση.

Οι συσκευές που αναμένεται να προταθούν προς απόσυρση και αντικατάσταση με «πράσινες» ενεργειακά συσκευές με επιδότηση είναι τα κλιματιστικά, τα ψυγεία, οι ψυγειοκαταψύκτες και πιθανά και τα πλυντήρια, καθώς είναι οι πλέον ενεργοβόρες και αυξάνουν αισθητά τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι νέες «πράσινες» συσκευές έχουν μεγαλύτερη απόδοση και είναι σαφώς πιο οικονομικές όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των λογαριασμών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button