Home design
home design

Πελοπόννησος: Κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις πληγέντων από την απολιγνιτοποίηση

Παρατείνει ο ΟΑΕΔ την προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Μεγαλόπολη

Την παράταση ως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για την ένταξη στο ειδικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας της μεταλιγνιτικής εποχής αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Μέσω του ειδικού αυτού προγράμματος δίνονται κίνητρα σε επιχειρήσεις, μέσω επιχορηγήσεων, προκειμένου να απορροφήσουν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 περίπου ανέργους που προέρχονται από επιχειρήσεις που επλήγησαν από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στην Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκ. €, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ του Κέντρου προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Τρίπολης (για εγγεγραμμένους ανέργους του Δήμου Μεγαλόπολης), για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Η διάρκειά του είναι 12-18 μήνες, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 700 – 933 € μηνιαία ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis