home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Στο …σφυρί οι Μπανιέρες για να γίνει αναψυκτήριο – εστιατόριο

Δημοπρασία για 10 χρόνια – Τί θα γίνει με το μπάζωμα της θάλασσας που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους ντόπιους
mpanieres-nafplio_16

Στο σφυρί βγαίνουν οι Μπανιέρες στο Ναύπλιο, μετά το μπάζωμα της θάλασσας, με τις γνωστές αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί από ντόπιους το 2020.

Το Λιμενικό Ταμείο ενέκρινε το σχέδιο των όρων δημοπράτησης για την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων εμβαδού 140 τ.μ. με τον πέριξ αυτού χώρο εκτάσεως 268,00 τμ που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Ναυπλίου και ζητάει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να εκφράσει τις απόψεις του, ώστε να προσχωρήσει η διαδικασία.

Στόχος είναι το κτήριο να λειτουργήσει, όπως και στο παρελθόν, ως αναψυκτήριο – εστιατόριο.

Το μπάζωμα στις Μπανιέρες

Όπως προβλέπεται στους όρους της δημοπρασίας η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικό χώρο προβλέπεται να γίνεται μόνο στον αύλειο χώρο του καταστήματος και δεν θα επεκτείνεται στην παραλία ή στον πεζόδρομο. Η τοποθέτηση ομπρελών σκίασης θα γίνεται μόνο επί του χώρου ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων και οι οποίες εξωτερικά θα είναι λευκές ή ανοιχτό μπεζ, χωρίς λογότυπο ή διαφημίσεις.

ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ωστόσο δεν γίνεται αναφορά στον μπαζωμένο χώρο και αν θα διαμορφωθεί.

Σύμφωνα πάντως με τους όρους που ενέκρινε το Λιμενικό Ταμείο, τα έργα που πρέπει άμεσα να εκτελέσει ο παραχωρησιούχος προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας είναι:

• Επισκευές και συμπληρώσεις των λιθοδομών όπου απαιτούνται.

• Καθαίρεση των σαθρών κονιαμάτων και αρμολόγημα των λιθοδομών βάσει της αρχικής τεχνοτροπίας.

• Όλα τα υπάρχοντα περιμετρικά στηθαία και σκαλιά να επενδυθούν με πέτρα βάσει της υφιστάμενης τεχνοτροπίας.

• Εσωτερικά τα δάπεδα να κατασκευαστούν με πλάκες χτενιστού καρναζέικου μαρμάρου και πλακάκια cotto.

• Στο αίθριο του κτιρίου «Μπανιέρες» διαστάσεων 1,40 Χ 8,50 θα καθαιρεθεί η σημερινή οροφή και αντικατασταθεί με ενισχυμένο τζάμι που θα εδράζεται κατά μήκος σε κοιλοδοκούς τετραγωνικής διατομής στο ύφος της υφιστάμενης πλάκας.

• Επισκευή των τραβηχτών πλαισίων των κουφωμάτων όπου αυτά υπάρχουν και αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα ξύλινα βάσει των αρχικών όπως αυτά φαίνονται σε φωτογραφίες του 1960-1970 σε χρώμα φυσικού ξύλου δρυός.

• Καθαίρεση γυψοσανίδων κ.τ.λ. στο εσωτερικό των κτιρίων

• Διευθέτηση των σωληνώσεων και καλωδιώσεων, καθαίρεση ντούζ

• Αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με ιδίου τύπου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις Μπανιέρες

Στην απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, αναφέρεται ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος για έγκριση εργασιών επισκευής και διαρρύθμισης υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων με την επωνυμία «Μπανιέρες» και την λειτουργία τους ως «εστιατόριο – αναψυκτήριο».

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας θα ορισθεί μετά την σύμφωνη γνώμη επί των παρόντων όρων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Η δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία θα γίνει με σφραγισμένες προσφορές και αφορά την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων στη θέση Μπανιέρες, εμβαδού 140 τ.μ. με τον πέριξ αυτού χώρο εκτάσεως 268,00 τμ που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Ναυπλίου και που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου.

Η διάρκεια της παραχωρήσεως ορίζεται για δέκα (10) έτη, ενώ ως πρώτη προσφορά του ανταλλάγματος ορίζεται το ποσό των 20.000,00 ευρώ ετησίως, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο με προσαύξηση ίση με 1 %.

Αναψυκτήριο – εστιατόριο οι Μπανιέρες

Όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπρασία και αναμένονται οι επιχειρηματίες που θα θελήσουν να λειτουργήσουν αναψυκτήριο – εστιατόριο στις Μπανιέρες, όπως άλλωστε ήταν και παλιότερα, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να επενδύσουν τουλάχιστον για 10 χρόνια. Αναμένεται δε, να δούμε τί θα γίνει με το μπάζωμα της θάλασσας που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους ντόπιους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis