home design

Μονεμβασιά: Φροντίζοντας και περιθάλποντας τις γάτες στο Κάστρο

Βολτάροντας στα καλντερίμια του Κάστρου της Μονεμβασίας, οπωσδήποτε αποκομίζεις εικόνες μιας άλλης εποχής· αρχοντικά παλαιά και καλοσυντηρημένα, οικόσημα και αψίδες, πλακόστρωτα, πέτρα και ξύλο, σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.

Σίγουρα θα έχεις αποτυπώσει και την εικόνα με τις γλυκές γάτες που συχνάζουν στα ίδια καλντερίμια που περπατούσες κι εσύ, παρουσίες που λέγεται πως έχουν αυτή τη συνήθεια, χρόνια τώρα.

Όπως παραδίδεται, είναι χαρακτηριστική η εικόνα του 1960 με τον τότε εφημέριο Μονεμβασίας, Πατήρ Ιωάννη Δεσποινάκη.

Φώτο: Σταύρος Χριστάκος

Από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο έγινε γνωστό πως έχει ξεκινήσει ένα Πρόγραμμα Φροντίδας και Περίθαλψης για τις χαριτωμένες γάτες του Κάστρου, «…σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Ανδρέα Θερμολιά και τον συνεργάτη του κτηνίατρο Βαγγέλη Νούσκαλη, με υπαλλήλους του Δήμου Μονεμβασίας, Ασημίνα Αρκούδη, Κωνσταντίνο Καλύβα και Νίκη Πετράκου, αλλά και την Μάγδα Αλησάφου, κάτοικο του Κάστρου που εδώ και πολλά χρόνια φροντίζει τις γάτες».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Φώτο: Σταύρος Χριστάκος

«Θέλω να ευχαριστήσω του κτηνιάτρους, τους υπαλλήλους του Δήμου μας, επίσης τον Χριστόδουλο Μαντζαβράκο από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Μιχάλη Λιβανό. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ τους εθελοντές δημότες μας, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε αλλά σημεία του Δήμου μας», επισημαίνει ο Σταύρος Χριστάκος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version