home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΥγείαΕλλάδα

Διευκρινίσεις για την καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας

Μόνο χωρίς συμπτώματα και με μάσκα η επιστροφή στην καθημερινότητα

Διευκρινίσεις σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη λήξη της καραντίνας, έδωσε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το Yπουργείο επισημαίνει ότι: «Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Στην ανακoίνωση τονίζεται ότι τα  επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Παράταση της καραντίνας θα υπάρχει για όσους εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Επομένως, επιστροφή στην καθημερινότητα μόνο χωρίς συμπτώματα και με μάσκα υψηλής προστασίας τύπου ΚΝ95 ή FFP2 σε όλες τις επαφές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button