home design 800x400
home design 1170Χ320

Ερμιονίδα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση και ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου-Όρμου Βερβερόντας

Ως τις 10 Μαΐου η ημερομηνία υποβολής προτάσεων
Δημαρχείο Ερμιονίδας

Από προχθές είναι πλέον αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας η προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμου Ιδεών με τίτλο: «Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δ. Ερμιονίδας».

Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου κι έχει προϋπολογισμό 100.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Πράσινο Ταμείο και η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν, θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας με τους αναπληρωτές τους είναι ειδικοί επιστήμονες και θα έχουν ανακοινωθεί έως την 1η Μαΐου. Η απόφαση της επιτροπής θα είναι οριστική και δεσμευτική για την Διοργανώτρια Αρχή εφόσον δεν είναι αντίθετη με τους όρους της Προκήρυξης.

Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία που κατανέμονται ως εξής:

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ: 39.060 € (σύνολο με ΦΠΑ)

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ: 28.644 € (σύνολο με ΦΠΑ)

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ: 19.096 € (σύνολο με ΦΠΑ)

Εκτός από τα 3 βραβεία, δύναται να δοθούν έως τρεις (3) έπαινοι αντί του συνολικού ποσού των 9.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είναι η εκπόνηση αρχιτεκτονικών ιδεών για την ανάπλαση μιας ολοκληρωμένης κυκλικής διαδρομής με μήκος μιας κατεύθυνσης ~5,50 χλμ., που περιλαμβάνει την οδό Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δήμου Ερμιονίδας, που απαλλοτριώθηκε υπέρ του δημοσίου, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. ΑΒ1145/1172/72 (ΦΕΚ46/Δ/28.2.1972) απόφαση Νομάρχη Αργολίδας και τις συνδετήριες δημοτικές οδούς που οδηγούν στον όρμο της Μπάλτιζας εντός του οικισμού Πορτοχελίου. Το ήπιο ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής διευκολύνει την κατασκευή ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου / πεζόδρομου κυκλικής διαδρομής με συνδυαστικές χρήσεις αναψυχής, ο οποίος θα ενώνει τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εκπροσώπων Εργατικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων στη θέση «Βερβερόντα» με τον οικισμό του Πορτοχελίου (όρμος Μπάλτιζας).

Τα τεύχη του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας https://ermionida.gr/architektonikos-diagonismos-ideon-anaplasi-anadeixi-tis-odou-portocheliou-ormou-ververontas-sto-d-ermionidas/

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis