home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκηση

Θ. Πετράκος : «Ποιος λέει ψέματα κ. Νίκα για τις ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, εμείς ή εσείς;»

Επερώτηση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στον Περιφερειάρχη

Ότι απάντησε με ψέματα και ανακρίβειες για το θέμα των ζημιών στο λιμάνι της Κυπαρισσία,ς τις δυο τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου, κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν επίσης από τον κ. Νίκα να καταθέσει το ασφαλιστήριο για το έργο και τον καλούν να πράξει το καθήκον του έναντι του δημοσίου συμφέροντος και των φορολογούμενων πολιτών.

Αναλυτικά στην επερώτησή τους αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Όταν στις 15 Δεκεμβρίου 2021 συζητήθηκε η επερώτησή μας για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου, από την θαλασσοταραχή της 29ης και 30ης Νοεμβρίου 2021, μας απαντήσατε κ. Περιφερειάρχη ειδικά για το λιμάνι της Κυπαρισσίας ότι διαδίδουμε το μεγαλύτερο fake news. Δηλαδή μας αποκαλέσατε ψεύτες. Τελικά όμως αποδεικνύεται πως ψέματα δεν διαδίδαμε εμείς αλλά με ψέματα και ανακρίβειες μας απαντήσατε εσείς.

Στις 7 Ιανουαρίου 2022 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας ότι η Λιμενική Επιτροπή του νομού Μεσσηνίας με ομόφωνη απόφασή της με αρ. πρωτ: 70/2021 υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από τη θαλασσοταραχή της 29 ης και 30 ης Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα στην ανωτέρω πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του νομού Μεσσηνίας αναγράφεται ότι ο πρόεδρός της Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος:

«Κατόπιν ενημέρωσης από το Α΄Λ/Τ Κυπαρισσίας επισκέφθηκα το λιμάνι της Κυπαρισσίας και διαπίστωσα τις μεγάλης έκτασης ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή από το βράδυ της 29ης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Νοεμβρίου 2021, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος στο ακρομόλιο του προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας. Στην συνέχεια ενημέρωσα τους εμπλεκόμενους φορείς, (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, ΥΝΑΝΠ), ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την ενδελεχή ενασχόληση με τα αίτια της εν λόγω καταστροφής. Έχω ζητήσει από την ΔΤΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία εκτέλεσε το έργο, να μας αποστείλει έγγραφα που αφορούν στο έργο “Βελτίωση λιμένα Κυπαρισσίας: Τμήμα επέκτασης προσήνεμου μόλου” και είναι:

α) Σύμβαση με την εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Τ.Ε. για την κατασκευή του έργου.

β). Το από 07/04/2009 Πρωτόκολλο επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου.

γ) Το από 05/03/2010 Πρωτόκολλο επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου.

δ) Συμβόλαιο ασφάλισης του έργου. Προτείνω να αναθέσουμε σε νομικό την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών, για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους».

Από την απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής προκύπτει ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ήταν σε γνώση σας όταν μας απαντήσατε πως διαδίδουμε ψέματα, διότι ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής σας είχε προτείνει να υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από κοινού με την Λιμενική Επιτροπή, μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών αδικημάτων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Οι ευθύνες σας συνεπώς είναι πολύ μεγάλες κι οφείλετε να απαντήσετε αυτήν τη φορά με ειλικρίνεια:

1) γιατί είπατε ψέματα στην προηγούμενη επερώτησή μας, δεν είχατε ενημερωθεί από τους συνεργάτες σας, έχετε κάποιο λόγο να καλύψετε την εταιρεία, τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το έργο που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας;

2) Επειδή στα ΜΜΕ είπατε στη συνέχεια πως υπάρχει ασφαλιστήριο για το έργο ακόμη κι αν έχουν γίνει ζημιές, θα μας καταθέσετε το ασφαλιστήριο; διότι οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι το ασφαλιστήριο έχει λήξει.

3) Με δεδομένο πλέον με αδιάσειστα στοιχεία ότι ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας έχουν γίνει, θα πράξετε επιτέλους το καθήκον σας, θα προστατέψετε το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, όπως από το νόμο έχετε υποχρέωση ή θα συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια στην εταιρεία;

Περιμένουμε πολύ γρήγορα σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις γιατί πάντα το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Περιφερειάρχη»

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button