home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυστραλία : Δικαίωση για το «Νόλε»

Αβέβαιη η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αυστραλία : Δικαίωση για το «Νόλε»

Τη δικαίωση του Σέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποφάσισε σήμερα ο Αυστραλός δικαστής Άρθουρ Κέλι ο οποίος έκανε δεκτή την ένσταση του αθλητή για ακύρωση της βίζας του με το σκεπτικό ότι ο «Νόλε» είχε όλα τα δικαιολογητικά για να εισέλθει στην Αυστραλία.

Ο δικαστής, που έκρινε «παράλογη» την κράτηση σε ξενοδοχείο μεταναστών του Νο 1 του παγκόσμιου τένις, διέταξε την άμεση απελευθέρωσή του και την επιστροφή του διαβατηρίου και των ταξιδιωτικών του εγγράφων.

Παρ’ όλο που με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος ώστε ο Τζόκοβιτς να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open εξακολουθεί να θεωρείται αβέβαιη καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Αυστραλίας διατηρεί το δικαίωμα, με προσωπική του απόφαση, να διατάξει την απέλαση του Νο 1 τενίστα του κόσμου και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι δικηγόροι του «Νόλε» υποστήριξαν στην ένστασή τους ότι μια νόσηση από κορωνοϊό επέτρεψε στον Τζόκοβιτς να πάρει ιατρική εξαίρεση από τον διπλό εμβολιασμό που απαιτείται για την είσοδο στη χώρα μη Αυστραλών πολιτών.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση από την πλευρά της αμφισβήτησε την εξαίρεση και τόνισε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τον κρατήσει εκ νέου και να τον απελάσει από τη χώρα.

Η είδηση της δικαίωσης του Τζόκοβιτς, του οποίου η δίκη μεταδόθηκε live στο διαδίκτυο, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς τόσο από τους Σέρβους όσο και από τα εκατομμύρια φίλους του Σέρβου τενίστα σε όλον τον κόσμο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis