home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: «Τα Ξύλινα Σπαθιά» του 6ου δημοτικού σχολείου διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Η δημιουργική ενασχόληση των μαθητών του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους με την τοπική τους ιστορία, συνοδεύτηκε με την ηθική ανταμοιβή
6ο δημοτικό σχολείο Άργους

Τα παιδιά και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄ τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους, κατά το σχολικό έτος 2020-2021 δημιούργησαν το 3ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας «Τα Ξύλινα Σπαθιά».

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, το 3ο τεύχος είναι αφιερωμένο στα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή του Άργους κατά την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1821.

Η δημιουργική ενασχόληση των μαθητών του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους με την τοπική τους ιστορία, συνοδεύτηκε με την ηθική ανταμοιβή της διάκρισης του επετειακού τεύχους της μαθητικής τους εφημερίδας στον 66ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής & Εικονογράφησης Βιβλίων για παιδιά και νέους 2021 που διοργάνωσε η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

εφημερίδα Τα Ξύλινα Σπαθιά

Τα ξύλινα σπαθιά – 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Λίγα λόγια από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το 3Ο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

Το Άργος η πόλη που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απελευθερωτικό αγώνα είναι το θέμα του επετειακού τεύχους – αφιέρωμα στο 1821. Πρόκειται για ένα καλά δομημένο περιοδικό, στο οποίο οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημ. Σχολείου Άργους καταθέτουν τις πληροφορίες που μετά από έρευνα συνέλεξαν, για να αναδείξουν τη μικροϊστορία του τόπου τους.

Τα πρόσωπα και τα γεγονότα, τα ιστορικά σημεία και τα τοπωνύμια και πολλά άλλα κεφάλαια στοιχειοθετούν τη σφαιρική γνώση για την πόλη του Άργους και της ευρύτερης περιοχής κατά τους χρόνους Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης και προσελκύουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η Επιτροπή εκτιμώντας τη διαθεματική προσέγγιση του θέματος και την καλαισθησία της έκδοσης απονέμει στα Ξύλινα σπαθιά του 6ουΔημ. Σχολείου Άργους τον ΕΠΑΙΝΟ της κατηγορίας σχολικών εντύπων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis