home design 800x400

Από τη Ρώμη στο Ναύπλιο η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χειροσφαίρισης

Υπεγράφη η μεταφορά της έδρας της Mediterranean Handball Confederation παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Mediterranean Handball Confederation) από τη Ρώμη στο Ναύπλιο με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρο στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρόεδρος της MHC Zoran Radojicic, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Αδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο γενικός γραμματέας της MHC Κώστας Σταματιάδης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.) Κώστας Γκαντής και ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την εγκατάσταση της έδρας της MHC, το Ναύπλιο αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας καθίσταται το κέντρο του Μεσογειακού Handball σηματοδοτώντας μια νέα πορεία για το Ναύπλιο και εν γένει την Αργολίδα. Δεδομένου των συνθηκών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός αφού ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και της συμπρωτεύουσας που θα φιλοξενήσει μια Διεθνή Αθλητική Ομοσπονδία.

Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε:

«Από σήμερα η νέα έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Mediterranean Handball Confederation) θα είναι στο Ναύπλιο. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που θα συνυπογράψω αυτό το μνημόνιο συνεργασίας. Ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει να πρωτοπορεί και το 2022 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για το Δήμο μας.

Το άθλημα του χάντμπολ αν και στην Αργολίδα αναπτύσσεται και είναι ευρέως διαδεδομένο μέσα από τις επιτυχίες του Διομήδη Άργους και τη διαρκώς ανοδική πορεία του Πολυνίκη Ναυπλίου, στόχος μας πλέον είναι με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων να εξελιχθεί και να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμο στις νέες γενιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε σθεναρά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από τον νέο μας ρόλο για να βρει τον χώρο που του αξίζει ώστε οι Αξίες και τα Ιδεώδη που πρεσβεύει ο Αθλητισμός να προβάλλονται πιο έντονα και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας».

Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Ο αντιπεριφερειάρχης

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ανέφερε:

“Τρία χρόνια θα βρίσκεται η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης στο Ναύπλιο ύστερα από τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας για τη μεταφορά από τη Ρώμη.

Με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση στο Βουλευτικό Ναυπλίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επίσημης μεταφορά της Έδρας από τη Ρώμη στο Ναύπλιο.

Το Ναύπλιο ως πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο είναι ο πλέον ιδανικός τόπος λόγω της αθλητικής και πολιτιστικής κουλτούρας και ιστορίας του για τη φιλοξενία της έδρας της συνομοσπονδίας μέσω της οποίας θα προωθείται η διοργάνωση πρωταθλημάτων χειροσφαίρισης, συνεδρίων και εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο κι έτσι η καρδιά του ελληνικού χάντμπολ θα χτυπάει στο Ναύπλιο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Το χάντμπολ είναι ένα αγαπημένο άθλημα για τον κόσμο του Νομού της Αργολίδας δεδομένης της μεγάλης πορείας του πρωταθλητή Ευρώπης, Διομήδη Άργους αλλά και του πολυβραβευμένου Πολυνίκη Ναυπλίου.

Η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε δύο χρόνια πριν από την ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ και από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη, Τάσο Χειβιδόπουλο, αγκαλιάστηκε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, που θα καταβάλλει το σημαντικό κόστος της μετακίνησης της έδρας στην πόλη και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς εκτιμήσαμε τις μεγάλες ευκαιρίες που θα προσφέρει αυτό το γεγονός.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αγκάλιασε αυτήν την κίνηση και μάλιστα μας τίμησε στη σημερινή υπογραφή. Εξέφρασα μάλιστα στον Υφυπουργό το αίτημα μας ώστε να λάβουμε ακόμα περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία κατάλληλου αθλητικού χώρου διεθνών προδιαγραφών για να μπορούμε να υποδεχόμαστε σπουδαία αθλητικά events.

Όπως τονίστηκε και στο σημερινό χαιρετισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιχορηγεί τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με σκοπό τη μεγαλύτερη διάδοση της χειροσφαίρισης σε όλη την Πελοπόννησο.”

Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Ο υφυπουργός

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

“Αγαπητέ Δήμαρχε, είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που βρίσκομαι στο Ναύπλιο, σε έναν εμβληματικό χώρο, στο πρώτο Βουλευτήριο για να υπογράψουμε το μνημόνιο για την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης από την Ρώμη στο Ναύπλιο.

Τα οφέλη για την περιοχή είναι πολλά, και οικονομικά αλλά και ο μηχανισμός προβολής μέσω του αθλήματος είναι επίσης πολύ δυνατός όπως και ο μηχανισμός προώθησης των επιχειρήσεων. Η δυναμική του αθλήματος στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, με τα παιδιά να ακολουθούν το άθλημα και να τους δίνεται κίνητρο.

Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για την δουλειά που έγινε από τον Δήμο, την Περιφέρεια αλλά και την ομοσπονδία Χειροσφαίρισης για να έρθει η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας στο Ναύπλιο. Είναι αυτονόητη η στήριξη μας με τις δυνάμεις που διαθέτει το Υπουργείο και η Πολιτεία.

Η σημερινή μέρα είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα για το 2022 και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολλά και εξαιρετικά αθλητικά γεγονότα. Καλή Χρονιά και πολλά συγχαρητήρια σε όλους”.

Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθη στην τελετή μεταφοράς στο Ναύπλιο της έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης. Ο κ. Ανδριανός στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τους αξιωματούχους της χειροσφαίρισης – τον Πρόεδρο της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ζόραν Ραντόϊτσιτς, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κώστα Γκαντή, καθώς βεβαίως και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιο Αγγελούδη και τον φίλο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Μεσογειακό Χάντμπολ αποκτά σήμερα ένα νέο σπίτι εδώ στην Αργολίδα, σε έναν από τους πιο δυναμικούς πυρήνες ανάπτυξης του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή, έδρα μεταξύ άλλων του πρωταθλητή Ευρώπης Διομήδη Άργους, του Πολυνίκη Ναυπλίου και του διεθνούς DANAON CUP.

Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, και ταυτόχρονα για μια χειροπιαστή αναγνώριση του δυναμισμού του αργολικού χάντμπολ, αλλά και των δυνατοτήτων της Αργολίδας να φιλοξενεί με επιτυχία διεθνείς φορείς και διοργανώσεις.

Η αναβάθμιση άλλωστε των αθλητικών υποδομών της Αργολίδας και βεβαίως η ενθάρρυνση της συμμετοχής στη χαρά του υγιούς αθλητισμού – από την απλή άθληση μέχρι και τον πρωταθλητισμό – είναι σταθερός μας στόχος, τον οποίο υπηρέτησα και προσωπικά κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θέλω γι’ αυτό να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, στην εγκατάσταση της μοναδικής διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας στην πατρίδα μας εδώ στο Ναύπλιο, και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάσσο Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, και ξεχωριστά τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Μουσταφά Χασάν.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες του Ναυπλίου και της Αργολίδας, και ιδίως τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη το συναρπαστικό αυτό άθλημα που έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές υπερηφάνειας στον τόπο μας.

Σε ό,τι με αφορά, η δέσμευσή μου είναι δεδομένη να συνεχίσω, σε στενή συνεργασία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και στο πλαίσιο του αποδεδειγμένου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την προσπάθεια για τη διαρκή και ουσιαστική ενίσχυση του αθλητικού κινήματος στον τόπο μας, γιατί πάνω απ’ όλα ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά, είναι συμμετοχή και η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι.

Καλή αρχή λοιπόν, καλή και δυναμική ανάπτυξη του χάντμπολ στον τόπο μας και στις 26 χώρες που συμμετέχουν στην Συνομοσπονδία, και βεβαίως, καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία».

Σχόλια

Exit mobile version