home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeatured

Αλλαγές στο Πιστοποιητικό Νόσησης

Τι συμβαίνει με αναρρωτικές και τηλεργασία

Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης φέρνει η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Έτσι από δω και στο εξής οι εμβολιασμένοι αρκεί να έχουν θετικό rapid  test για την έκδοσή του ενώ οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθούν να χρειάζονται μοριακό τεστ (PCR) προκειμένου να επιβεβαιώσουν την θετικότητα και να το αποκτήσουν.

Αναρρωτικές άδειες και Τηλεργασία

Όσον αφορά στην επιστροφή στην εργασία μετά από νόσηση, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε περίπτωση παροχής αναρρωτικής άδειας οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid test από όλους τους εργαζομένους.  

Μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου θα εξακολουθήσει να ισχύει εν τω μεταξύ η υποχρεωτική, σε ποσοστό 50%, τηλεργασία στο Δημόσιο τομέα, βάσει πλάνου εργασιών κάθε υπηρεσίας το οποίο καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, τις ανάγκες της υπηρεσίας και την προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, συνεχίζει και η εφαρμοφή του μέτρου του κλιμακωτού ωραρίου των τριών «κυμάτων» και συγκεκριμένα 7, 8 και 9 π.μ για την αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στις υπηρεσίες τις ώρες αιχμής.  

Και στον ιδιωτικό τομέα όμως θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η τηλεργασία μέχρι ποσοστού 50%  και η σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και με τις οδηγίες του εργοδότη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button