home design 800x400
home design 1170Χ320

Σήμερα η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Επιστροφή με αυστηροποιημένα πρωτόκολλα

Νωρίς σήμερα το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων στις 2 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλέυρης και η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως θα προβούν σε ανακοινώσεις για το πότε και το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Το Μαξίμου πάντως φαίνεται επικεντρωμένο στην επανέναρξη των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου, όπως ήταν ακριβώς προγραμματισμένο, αν και θα συνυπολογιστεί η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων 24ώρων.  

Παρά τις αντιδράσεις μερίδας επιστημόνων αλλά και γονέων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Αλέξανδρος Κοπτσής τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει να έχει ανοιχτά σχολεία με υγιείς μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εισήγηση περί του αντιθέτου.

Νέα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στην περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» θεωρείται δεδομένο ότι στο τραπέζι της επιτροπής θα πέσει και η αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τα σχολεία.

Τα επικρατέστερα σενάρια αφορούν στο κλείσιμο τμημάτων με 30%+1 ή 40% +1 κρούσματα αντί του 50%+1 που ήταν ως τώρα, στην υποχρέωση διενέργειας self test και από τους εμβολιασμένους μαθητές, στην αύξηση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από 2 σε 3 εβδομαδιαίως  και στη διενέργεια rapid test σε όλους τους μαθητές τμήματος στο οποίο θα παρουσιάζεται κρούσμα.

Στην αντίθετη περίπτωση  η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης ή της παράτασης του σχολικού έτους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis