home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Υπέροχη Δημητσάνα την Πρωτοχρονιά (Βίντεο)

Πώς υποδέχθηκαν το νέο έτος στο πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας.
Πρωτοχρονιά στη Δημητσάνα

Έτσι υποδέχθηκε η Δημητσάνα το 2022. Ένα πανέμορφο βίντεο με την Πρωτοχρονιά στο πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας πόσταρε ο Θανάσης Κουστένης στο κανάλι του στο youtube.

Απολαύστε το:

Η Δημητσάνα

Mουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των μαστόρων της Αρκαδίας, με διαδρομές στα σοκάκια της που χάνεσαι στον χρόνο η Δημητσάνα -κλασική επιλογή όλες τις εποχές του έτους- είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας.

Το ηλιοβασίλεμα αποτελεί μοναδική εμπειρία με θέα το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Λούσιου. Χτισμένη –σύμφωνα με τον Παυσανία- πάνω στην αρχαία Τεύθιδα μαγεύει τον επισκέπτη με τα πετρόκτιστα σπίτια της, τα κατηφορικά δρομάκια της και την αρμονική-δυναμική συνύπαρξη πέτρας και νερού. Μνήμες, ιστορία (της αρχαίας, βυζαντινής και νεώτερης Ελλάδας) και μύθοι στο φαράγγι του Λούσιου που ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί λούζονταν ο Δίας, παντού. Στα γεφύρια της, στα παλιά μοναστήρια, στους μπαρουτόμυλους και στην βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες.

Στα στενά δρομάκια της θα ταξιδέψετε στην ιστορία της θαυμάζοντας το πατρικό σπίτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ το οποίο είναι διατηρητέο και λειτουργεί ως εκκλησιαστικό μουσείο.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης. Εκεί θα δείτε την τεράστια δύναμη που έχει το νερό και πως το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην προβιομηχανική περίοδο για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Δείτε επίσης την νεροτριβή όπου έπλεναν τα ρούχα, τον αλευρόμυλο που άλεθαν τα σιτηρά, το βυρσοδεψείο το μπαρουτόμυλο και τα ρακοκάζανο.

Για τους λάτρεις των σπορ η περιοχή ενδείκνυται για mountain biketrekking4×4 και rafting στον Λούσιο ποταμό. Περπατήστε το φαράγγι του Λούσιου και ηρεμήστε ακούγοντας το ποτάμι. Στην δυτική πλευρά του φαραγγιού πάνω σ’ έναν απότομο βράχο βρίσκεται η Μονή Φιλοσόφου, που λειτουργούσε και ως Κρυφό Σχολειό. Μόλις 4 χιλιόμετρα από την Δημητσάνα είναι η Μονή της Παναγίας των Αιμυαλών και απέναντι της σκαρφαλωμένο στα βράχια το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.

Άρτια τουριστική υποδομή με πανέμορφα πετρόκτιστα παραδοσιακά καταλύματα, υψηλής αισθητικής ξενώνες και καλαίσθητα ξενοδοχεία κατηγορίας Luxury, boutique και art hotels.

Τα βράδια εκτός από το σαλόνι του ξενοδοχείου σας ή το δωμάτιο σας μπορείτε να χαλαρώσετε και στα μουσικά καφέ της περιοχής ακούγοντας Μάνο Χατζηδάκη ή live τζαζ. Ναι, απ’ όλα έχει η γραφική Δημητσάνα, η «μπαρουταποθήκη του Έθνους» . 

Η Δημητσάνα απέχει 215 χλμ από την Αθήνα και 63 χλμ από την Τρίπολη. Από την Τρίπολη ακολουθείτε τον δρόμο για Λεβίδι – Βυτίνα – Πύργο και στο 56ο χλμ στην Καρκαλού στρίβεται αριστερά προς Δημητσάνα. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε από την Τρίπολη και μέσω Μαίναλου –εκπληκτική διαδρομή μέσα στα έλατα- και στα 16 χλμ μετά την Στεμνίτσα θα βρεθείτε στην Δημητσάνα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis