home design

Η συγκινητική επιστολή της μητέρας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς προς το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν ο δάσκαλος του σχολείου από την Αργολίδα Νίκος Γαλάνης και οι μαθητές του για τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία

Η Αλεξάνδρα Μάκου Ψαρράκου, μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, παρακολούθησε το βίντεο με τίτλο «17» που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου μαζί με τον δάσκαλό τους Νίκο Γαλάνη για τις γυναικοκτονίες και την γενικότερα έμφυλη βία.

Σε επιστολή της που απέστειλε προς το σχολείο, αναφέρει:

«Αγαπητά μου παιδιά! Είδα αυτήν την συγκινητική μαθητική ταινία που δημιουργήσατε! Αλήθεια….σε 45 δευτερόλεπτα μπορέσετε να περάσετε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην έφυλη βία και ενάντια στην γυναικοκτονία!

Οι φωνές σας ήταν τόσο δυνατές… μου προκάλεσαν ρίγη αισιοδοξίας για το μέλλον…. Δε μπορούσα να μην σας γράψω δυο λόγια….Νιώθω πολύ περήφανη για εσάς… Γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία! όταν μεγαλώνουμε παιδιά σαν εσάς με ενσυναίθηση και ανησυχίες σίγουρα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! ‘

Όταν υπάρχουν δάσκαλοι σαν αυτούς που έχετε κοντά σας που δεν σας μαθαίνουν μόνο γραφή, ανάγνωση, μαθηματικά σίγουρα το μέλλον είναι λαμπρό….Βάλατε κι εσείς ένα λιθαράκι ενάντια στην βία μαζί με την αδικοχαμένη μου κόρη, την Γαρυφαλλιά…. Μπράβο σε όλους σας.

Με εκτίμηση Και αγάπη
Αλέκα Μακου Ψαρρακου Μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς…».

Ο δάσκαλος του σχολείου και δημιουργός του βίντεο Νίκος Γαλάνης, μαζί με τους μαθητές του, σχολίασε:

«Όταν δέχεσαι μια τέτοια επιστολή, συγκινείσαι και καταλαβαίνεις ότι άγγιξες ευαίσθητες χορδές, ότι το μήνυμα που ήθελες να στείλεις στην κοινωνία, έφτασε στον προορισμό του».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version