home design 800x400
home design 1170Χ320

Τέλος οι σχολικές εκδρομές μέχρι νεωτέρας – Αγωνία στο Ναύπλιο για την άνοιξη

Μεγάλες θα είναι οι οικονομικές απώλειες για τους επιχειρηματίες της πόλης, αν ισχύσει αυτή η απόφαση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Σχολικές εκδρομές

Στην απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία περιλαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Αν η απόφαση αυτή ισχύσει και κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η οικονομική ζημιά για τους επιχειρηματίες της εστίασης και τους ξενοδόχους στο Ναύπλιο, θα είναι τεράστια, για ακόμα μία χρονιά, καθώς δεκάδες χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την Αργολική πρωτεύουσα, κυρίως τους ανοιξιάτικους μήνες.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

  • Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.
  • Πλήρης λειτουργία δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με δια ζώσης εκπαίδευση (ομαδικά, ατομικά μαθήματα και εξετάσεις) με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σήμερα το υφιστάμενο πρωτόκολλο, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς, προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν παραπάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1).

Παράλληλα αρκετοί ειδικοί ζητούσαν εδώ και καιρό να ακυρωθούν οι σχολικές εκδρομές που είχαν γίνει εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού, όπως συνέβη πρόσφατα με λύκειο στη Σπάρτη, που παρουσίασε μεγάλη διασπορά γυρίζοντας από το Καρπενήσι.

Εν τω μεταξύ όπως έχει γίνει γνωστό, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ή αν θα πάρουν παράταση καθώς και αν θα ανοίξουν με self ή rapid test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν συνολικά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis