home design 800x400
home design 1170Χ320

Τέταρτη δόση εμβολίου δοκιμάζει το Ισραήλ

Υπό εξέταση η έγκριση για ευπαθείς ομάδες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τέταρτη δόση εμβολίου δοκιμάζει το Ισραήλ

Ενώ το 63% των 9,4 εκατ. Ισραηλινών έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου, και περίπου το 45%  έχει επίσης λάβει τρίτη –ή ενισχυτική– δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου , έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα περίπου 2.000 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης  Όμικρον.

Στην προσπάθεια να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων λόγω της συγκεκριμένης μετάλλαξης ομάδα ειδικών του υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα να γίνει το Ισραήλ η πρώτη χώρα που θα προσφέρει τέταρτη δόση εμβολίου στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Ήδη από χθες Ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε τέταρτες δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 δοκιμαστικά σε μια ομάδα ανθρώπων, ενώ η χώρα εξετάζει την έγκριση του μέτρου για όσους είναι άνω των 60 ετών, για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και για τους εργαζόμενους των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ωστόσο η τέταρτη δόση πρέπει να έχει την τελική έγκριση του γενικού διευθυντή του υπουργείου ιατρού Νάχμαν Ας.  Δεδομένων των ανησυχιών για την έλλειψη δεδομένων από δοκιμές, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται ο Ας να τροποποιήσει τα κριτήρια για εκείνους που  θα μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση αυτή, αυξάνοντας το όριο ηλικίας στα 70 έτη και εξαιρώντας τους υγειονομικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισραήλ είναι η χώρα που κυκλοφόρησε ταχύτερα τα αρχικά εμβόλια πριν από ένα χρόνο, και μια από τις πρώτες που παρατήρησαν ότι η ανοσία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis