home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΚΚΕ Αργολίδας: Αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως δημοσιονομικό κόστος

«Παρά την απόσυρση της συγκεκριμένης μετακίνησης, τα προβλήματα υποστελέχωσης στο νομό παραμένουν τεράστια», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Κινητοποίηση για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Η ΤΟ Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης των νοσοκομείων του νομού. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η προσπάθεια για μετακίνηση του πνευμονολόγου του νοσοκομείου Ναυπλίου, άσχετα με το γεγονός ότι πάρθηκε πίσω, αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία, εξ αιτίας της διαχρονικής πολιτικής των αστικών κομμάτων και της Ε.Ε, που εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως δημοσιονομικό κόστος και ταυτόχρονα ως ευκαιρία για ιδιωτικές μπίζνες.

Άλλωστε παρά την απόσυρση της συγκεκριμένης μετακίνησης, τα προβλήματα υποστελέχωσης στο νομό παραμένουν τεράστια και γνωστά: ελλείψεις στην παθολογική του Ναυπλίου, έλλειψη παιδιάτρων, ουρολόγων, ψυχιάτρων, νευρολόγου, μαιών, ανυπαρξία ΜΕΘ, ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κλπ.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να μην σκύψει το κεφάλι, να αγωνιστεί για βελτίωση και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να απολαμβάνει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας, τέτοιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και στις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και όχι στα μέτρα των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων τους».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis