home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαμπρόπουλος: Γιατί καταψηφίζω το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Ναυπλίου

Στο σύνολό του είναι διεκπεραιωτικό και στερείται οράματος, δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος
Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 του Ναυπλίου, είναι διεκπεραιωτικό και στερείται οράματος, δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος βαγγέλης Λαμπρόπουλος, ανακοινώνοντας ότι το καταψηφίζει στο σύνολό του.

Ο κος Λαμπρόπουλος επισημαίνει, ότι «Το Τεχνικό Πρόγραμμα που έρχεται για ψήφιση, είναι τόσο φτωχό που δεν αντέχει κριτικής, επαναλαμβάνονται οι αναπλάσεις της οδού Αιγίου, της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα το Ανοιχτό κέντρο Εμπορίου και το Νταμάρι, που κάθε χρόνο μπαίνουν και ξαναμπαίνουν, χωρίς κάποιο νέο έργο ή έστω μελέτη που να δίνει προοπτική για ανάπτυξη στον τόπο μας».

Τονίζει ακόμα σε ανοιχτή επιστολή του:

«Βέβαια δε λείπουν οι προσφιλείς Επουλώσεις Λάκκων, Τσιμεντοστρώσεις, επεκτάσεις φωτισμού, επισκευές πεζοδρομίων, που θα κάνετε με απευθείας αναθέσεις.

Είχατε επενδύσει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έτσι τουλάχιστον μας λέγατε και οι ακριβοπληρωμένες εισηγήσεις συμβούλων σας, μια σειρά από έργα και μελέτες, τα οποία ποτέ δε μας είπατε ποια ήταν και αν τελικά εντάχθηκαν, όπως η μελέτη του Πολιτιστικού Πολυχώρου.

Το μεγαλύτερο μέρος του Τεχνικού Προγράμματος αφορά σε συνεχιζόμενα έργα ορισμένα εκ των οποίων έχουν συμβασιοποιηθεί  κατά τα έτη 2019 και 2020.

Όσον αφορά τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Τεχνικού Προγράμματος, μπορούμε να σταθούμε μόνο στις μελέτες παρατηρώντας όμως ότι το μεγαλύτερο κομμάτι τους χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (218.282,00) και από δέσμευση των ιδίων πόρων του  έτους 2023 (257.000). Ελπίζουμε στην πορεία του έτους να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο του 2021 όπου με τις συνεχόμενες τροποποιήσεις τα ποσά των μελετών διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Τελικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 δεσμεύετε Ίδιους Πόρους του έτους 2023 συνολικού ύψους 661.065,03 Ευρώ.

Το ποσό των 37.000 Ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο αφορά αποκλειστικά τις επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού.

Θα ήθελα να κάνω γνωστό στο σώμα το εξής: Σύμφωνα με το Άρθρο 118 παρ. 5 του Νόμου 4412/2016 το όριο της απευθείας ανάθεσης  έργων και μελετών κατ’ έτος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10 % του συνολικού προϋπολογισμού των νέων έργων.

Συμβάσεις που συνάπτονται κατά παράβαση του ορίου (10%) είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

Τονίζοντας ότι για το έτος 2021, όπως έχω ήδη αναφερθεί παλαιότερα, μόνο για επουλώσεις  λάκκων ο Δήμος δέσμευσε το ποσό των 240.000 Ευρώ και η ΔΕΥΑ 60.000 Ευρώ».

Νέα έργα 

Αναφερόμενο στα νέα έργα, ο κος Λαμπρόπουλος καταλήγει: «Δεν υπάρχει καμία ασφαλτόστρωση για το έτος 2022 όταν γνωρίζουμε ότι το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση.

Το έργο παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΤΡΙΑΝΟΝ, υπήρχε και στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021, ως νέο έργο ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο. Για ποιο λόγο δεν προχώρησε  σε δημοπράτηση;

Ποια είναι τα νέα έργα του έτους 2022 ? Όταν το ΤΡΙΑΝΟΝ υπήρχε από το έτος 2021 και από το έργο συντήρησης του δημοτικού σταδίου Ναυπλίου προϋπολογισμού 500.000 Ευρώ, δεσμεύετε 404.065,03 Ευρώ από ιδίους πόρους του 2023?

Στην ουσία τα νέα έργα σας είναι το ποσό της ΣΑΤΑ : 466.000 Ευρώ τα οποία φαίνεται πως θα εκτελεστούν με απευθείας ανάθεση όπως παρουσιάζονται στην κατανομή.

Για τους λόγους αυτούς θα καταψηφίσω το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 στο σύνολό του διότι είναι διεκπεραιωτικό και στερείται οράματος».

Τεχνικό πρόγραμμα

Επισημαίνει τις παρακάτω παρατηρήσεις για το υπό ψήφιση τεχνικό πρόγραμμα, ο κος Λαμπρόπουλος:

23 Νοεμβρίου 2021 το ΔΣ Εγκρίνει την ακόλουθη αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021:

• Μελέτη ολοκλήρωσης ΣΧΟΑΠ Ασίνης Δήμου Ναυπλιέων 37.200.

• Μελέτη νομιμοποίησης παραλιακών οδών Πλάκας και Ιρίων

• Ανάπλαση πλατείας Ανυφίου

• Ανάπλαση πλατείας Αγίας Τριάδας

• Ανάπλαση πλατείας Αργολικού

• Αξιοποίηση περιουσίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δ.Ναυπλιέων

• Σύνταξη μελετών για έκδοση Ο.Α. για την ανέγερση σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης εντός του παραχ. Χώρων πρώην ΚΕΜΧ Ναυπλίου

• Μελέτη δενδροφύτευσης σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων

• Μελέτη ηλεκτροφωτισμού περιφερειακού Τολού

• Μελέτη ηλεκτροφωτισμού περιοχής Αρβανιτιάς Ακροναυπλίας και Παλαμηδίου

• Υπηρεσίες εξεύρεσης λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια

• Μελέτες προσθήκης αιθουσών στο ειδικό σχολείο Λευκακίων

• Εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης των Τ.Κ. Ναυπλίου και Άριας

• Μελέτη αναστήλωσης πυργόσπιτου Κάντιας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis