home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΟικονομία

Χαράς ευαγγέλια για την Κορινθιακή σταφίδα – Τι αποφάσισε το ΥπΑΑΤ

Ανακοινώθηκε η απόφαση απορρόφησης πλεονασμάτων που θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο στην τιμή αγοράς του προϊόντος στο 1,40 ευρώ / κιλό.

Λύση στο μείζον πρόβλημα των αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας σοδειάς 2020 δίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μετά από τη ανακοίνωση της συμφωνίας για την απορρόφηση των πλεονασμάτων, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών του κλάδου.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής αγοράς του προϊόντος στο 1,40 ευρώ ανά κιλό, γεγονός που αποκαθιστά σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία στην αγορά της κορινθιακής σταφίδας και διασφαλίζει σε πρώτο επίπεδο τα συμφέροντα των παραγωγών και των συνεταιριστικών φορέων που διατηρούσαν μέχρι σήμερα το αδιάθετο προϊόν στις αποθήκες τους.

Η δήλωση Μαντά

Για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το σημαντικό ζήτημα είχε υπάρξει μεγάλη δραστηριοποίηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά κατά το προηγούμενο διάστημα. Ειδικότερα ο κ. Μαντάς τόσο μέσω των Ερωτήσεων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, όσο και μέσα από τη συστηματική επικοινωνία του με το υπουργείο και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους φορείς για το ζήτημα, από την πρώτη στιγμή είχε συνταχθεί με το αίτημα των παραγωγών και των συνεταιριστικών φορέων για άμεση υλοποίηση προγράμματος απόσυρσης της σταφίδας, ζητώντας παράλληλα τη χρήση εθνικών πόρων αντί για κοινοτικών για τη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο βουλευτής Μεσσηνίας πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ προσωπικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό για την πρωτοβουλία του, προκειμένου να υπάρξει σήμερα αυτή η συμφωνία για την απορρόφηση των πλεονασμάτων κορινθιακής σταφίδας. Με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται και η δική μου προσπάθεια όλη την προηγούμενη περίοδο, κατά την οποία σε συνεργασία με τους παραγωγούς, τις ενώσεις και τους τυποποιητές, διεκδικήσαμε την προστασία αυτού του ιδιαίτερου και εμβληματικού προϊόντος. Η εξέλιξη αυτή μας επιτρέπει να είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι για την πορεία της κορινθιακής σταφίδας το επόμενο διάστημα, διότι μέσα από την απορρόφηση των πλεονασμάτων δίνεται πλέον η δυνατότητα για τη σταδιακή και πλήρη αποκατάσταση της αγοράς τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διοχέτευση και της νέας σοδειάς στις αγορές του εξωτερικού».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button